SAMMANFATTNING: Hård och timmar lång konfrontation mellan demonstranter och kravallpolis inträffade vid Din Daeng-korsningen under pro-demokratiska protester i går

Bangkok -

En stor konfrontation mellan en grupp prodemokratiska ungdomar och poliser som kontrollerar folksamlingar inträffade intensivt igår, den 7 september, efter att gruppen "Thalu Gas" kallat till en demonstration för att avsätta premiärminister Prayut Chan-O'Cha.

Gruppen började samlas runt 5:30. vid flampunkten vid korsningen Sam Liam Din Daeng medan en grupp poliser också närmade sig platsen för att upprätthålla fred och ordning. En snabb arrestering av 15 demonstranter och konfiskering av gigantiska smällare, pingisbomber, kristallkulor och handgjorda vapen genomfördes i början av protesten.

Från 7:30. på Asoke-Din Daeng Road på väg mot Ratchaprarop Intersection, ska en motorcykel ha satts i brand. Enligt en lokal källa var det ett polisfordon som togs i beslag från en säkerhetskontroll.

Vattenkanoner och gummikulor avfyrades ständigt mot demonstranterna, vilket fick dem att skingras ett tag innan gruppen kom tillbaka och började slå tillbaka med handgjorda bomber och vapen.

Mer brinnande av sopor rapporterades nära Din Daeng motorväg. Polisen tillkännagav en varning från Royal Thai Army Band Department om att sluta kasta smällare och fyrverkerier, annars behövde polisen upprätthålla bortskaffandet enligt den internationella standarden för säkerhetsändamål.

Ljudet av smällare och bomber hördes ständigt medan folkmassakontrollpolisen försökte skingra folkmassan med gummikulor och högtrycksvattenkanoner. Fler poliser anlände till platsen runt 10:08, vilket ledde till en mer intensiv konfrontation. Tjänstemännen bad media och de som inte var inblandade att lämna platsen.

Detta var, noterar TPN-media, under ett obligatoriskt utegångsförbud mellan 9:00 och 4:00 på grund av försiktighetsåtgärder mot Covid-19 i Bangkok.

Konfrontationen varade i nästan 5 timmar och började lugna ner sig runt 11:30. Enligt Metropolitan Police Bureau fördes 15 arresterade demonstranter till Din Daengs polisstation på grund av anklagelserna om att olagligt samlats med mer än 10 personer och orsakat upplopp.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.