Två husdjurshundar ska ha förgiftats i Pattaya, polisen söker efter misstänkta

Banglamung –

Två husdjurshundar har dött efter att ha blivit förgiftade enligt lokala invånare i Banglamung, en del av Pattaya-området.

Pattaya News reportrar underrättades av lokala invånare i går eftermiddag om incidenten (10 september).

De två hundarna i fråga hittades döda framför ett hus i Soi Khao Talo, Nongprue, och är en svart hane av gyllene labrador på cirka 8 månader och en pitbullhona på cirka 5 månader.

De hittades döda av lokala invånare, skummande ur munnen och till synes förlamade. I närheten hittade de boende som upptäckte de avlidna djuren en påse med okända blåfärgade kemikalier och färskt kött.

Hundens ägare, Nawin PMee Khun, 21, en lokal thaiboxare, skakades över händelsen. Han skrev ett formellt klagomål till brottsbekämpande myndigheter och myndigheter över händelsen och betonade att alla som skulle döda en hund är "onda" enligt hans åsikt och måste ställas inför rätta.

Nawin berättade för The Pattaya News, "Jag har fostrat båda dessa hundar sedan de var bebisar. De har aldrig skadat eller bett någon. Men de gillade att skälla på främlingar och skyddade vår egendom och alla i området. Oavsett vilket är det inte en anledning att skada ett djur.”

En tredje hund, som tillhör en annan ägare, blev också förgiftad men lyckades med hjälp av sjukvårdspersonal överleva händelsen.

Enligt Nawin och andra lokala invånare är detta inte den första incidenten med hundförgiftning i grannskapet i Soi Khao Talo. Området har också drabbats av motorcykeltjuvar på sistone och några invånare spekulerade i att potentiella tjuvar också dödade hundarna för att hindra dem från att skälla och varna ägare. Oavsett vilket har Pattaya-polisen informerats om händelsen och "undersöker" situationen, samt granskar den okända kemikalien som hittats på platsen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.