Vaccintilldelningen för elever mellan 12-17 år börjar i oktober, säger myndighetspersoner

FOTO: Thairath

Nationella -

Pfizer Covid-19-vaccinerna kommer i första hand att distribueras till elever i åldern 12-17 år i 29 mörkröda provinser innan den planerade skolöppningen i november, rapporterade Thailands utbildningsministerium idag, den 13 september.

Utbildningsminister Trinuch Thienthong avslöjade för pressen i morse att regeringen har infört riktlinjer för förberedelserna av andra terminen av läsåret 2021 den 1 november, inklusive vaccination av två doser Pfizer-vaccin för studenter i åldern 12 till 17 år vid datumet av injektion.

Planen kommer att omfatta elever i Mattayom 1-6, yrkesexamensstudenter, högre yrkescertifikatstudenter eller motsvarande, och primär 6-elever vid 12 års ålder, enligt ministern. Det kommer att prioritera cirka 4.5 miljoner studenter i mörkröda provinser som studerar i offentliga och privata skolor, gränsbevakningspolisskolor, seminarier, militärskolor och andra utbildningsinstitutioner.

กทม เตรียม ฉีด วัคซีน โควิด -19 เข็ม แรก ให้ นัก เรียน กลุ่ม เสี่ยง อายุ 12-18 ปี 21 ก.ย. นี้
FOTO: Manager Online

Amporn Pinasa, generalsekreterare för Office of the Basic Education Commission (OBEC), sa att en förändring av offlinestudiestil kan tillämpas i klasser med elever under 12 år för att tillåta eleverna att återvända till skolor, till exempel lärare måste vara helt vaccinerade, inga utbrott ska rapporteras i samhället, elever kan behöva byta dag för att studera på skolor osv.

Biträdande ständige sekreterare för folkhälsa, Dr. Opas Karnkawinpong, förklarade vidare att Bangkoks folkhälsa kommer att starta Pfizer-vaccintilldelningen för studenter mellan 12 och 17 år i huvudstaden den 21 september.

"Enligt schemat kommer ytterligare 2 miljoner doser av Pfizer-vaccin att anlända i slutet av september och ytterligare 2 miljoner doser kommer gradvis att anlända varje vecka i oktober. Hälsoministeriet förväntar sig att den första dosen kommer att injiceras i obligatoriska studenter i oktober innan man fortsätter med den andra dosen så snabbt som möjligt, tillade han.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.