Phukets privata sektorer uppmanar till mer avslappnande åtgärder under Sandbox-projektet för att välkomna fler utländska turister

FOTO: Thaipost

Phuket -

Representanter för det lokala näringslivets privata sektorer uppmanade den thailändska regeringen att välkomna utländska turister från alla länder att gå in i Phuket Sandbox-projektet och tillåta alkoholdrickande på restauranger.

Phukets handelskammares president Thanusak Phungdet uttalade under mötet med handelsminister Jurin Laksanavisit igår, den 13 september, att regeringen borde öppna ön för fler utländska turister eftersom ministeriet för turism och sport kommer att anordna sportevenemang och skönhetstävlingar på ön .

TPN-media noterar att förslagen som görs också drivs för andra föreslagna turistprojekt, inklusive Pattaya Move On.

Thanusak sa till pressen: "Regeringen har nu tillåtit 70 länder med låg till medelrisk för infektioner att ta sig in i Phuket. Men många turister från andra länder kanske vill komma och besöka evenemangen, till exempel från Afrika eller Sydamerika, och den lokala regeringen har inte rätt att tillåta dem det. Indien är också fortfarande förbjudet att komma till Thailand som turister och har visat ett enormt intresse för att besöka kungariket.”

"Det var 31,000 XNUMX turister som besökte Phukets sandlåda under juli-augusti. Endast 89 personer testade positivt för Covid-19 från Phuket Sandbox, ungefär 0.29 procent, vilket visar att utländska vaccinerade turister är otroligt säkra och har låg risk. Om Thailand tillåter inresa från alla länder för turister men använder samma principer när det gäller Covid-19-tester och försiktighetsåtgärder, tror jag att det inte borde vara ett problem.” Thanusak tillade.

Thanet Tantipiriyakit, ordförande för Phuket Tourism Council (PTC), föreslog en speciell färg för att koda områdena i Phuket Sandbox och Andaman Sandbox för att särskilja antalet infektioner i Phuket och i Thailand och locka utlänningar att besöka ön. Han föreslog också att göra det tydligare att infektionerna på Phuket, flera hundra om dagen, inte kom från utländska Sandbox-besökare eller ens de som arbetar och verkar i Sandboxen och i första hand från ovaccinerade migrantarbetare och fiskare i olika delar av ön.

Presidenten uttalade: "Olika färgkoder bör införas och inkluderas för Phuket för att bevisa att infektionsfrekvensen skiljer sig från den i Thailand i allmänhet. Nu har inhemska turister stött på många problem när de ville besöka Phuket, såsom begränsad tillgång, försäkringsköp och begränsning av att komma in i det rödkodade området, etc.”

"Högturismsäsongen närmar sig och om möjligt skulle vi vilja införa nya färgkoder för alla sandlådor till förmån för turistnäringen."

Dessutom uppmanade de lokala myndigheterna luftkonditionerade restauranger, inklusive på hotell, att i viss utsträckning kunna sälja alkoholhaltiga drycker samt andra kampanjer för att stimulera den inhemska verksamheten eftersom Phuket för närvarande är den viktigaste hemmamarknaden för hela landets turistnäring .

Detta kommer också när lokala medier i Phuket rapporterar växande frustration från nattlivs- och underhållningsindustrin som har stängts av med nationellt mandat sedan april i år, trots att de flesta anställda är helt vaccinerade och fortfarande inte får öppna. Den här branschen har fortsatt att pressa regeringen och Center for Covid-19 Situation Administration för att få lov att öppna sina barer, klubbar, lounger och liknande arenor. Ett förslag var att tillåta barer att öppna som var utanför eller utomhus/fronted som en början.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.