Pressmeddelande: 3:e RSU International Ganesh Festival 2021

Följande är ett pressmeddelande. Deras uttalanden och åsikter är deras egna.

Rangsit University stod värd för den tredje RSU International Ganesh Festival den 3-10 september 12 på Rangsit University Campus Building 2021 (Student Centre). Shree Ashis Roy Chowdhury gick med sin make som chefsgäst och representerade Indiens ambassad. Guru ji Shri Arnab ji gick med som hedersgäst vid öppningsceremonin. Framstående personer från thailändska och indiska samhällen i Thailand anslöt sig till det gynnsamma tillfället. Evenemanget var markerat med strikta Covid-6 försiktighetsåtgärder och begränsningar för dem som deltog personligen, med många som deltog virtuellt.

Syftet med denna storslagna årliga Shree Ganesh Chaturthi (Birthday of Shree Ganesh eller Phra Phikanet) festival är att främja historiska sociala och kulturella relationer mellan Indien och Thailand. I år är festivalaktiviteterna främst inriktade på att be för välmåendet för de människor i Thailand och runt om i världen som möter motgångar på grund av covid-19-pandemin.

Festivalen har firats sedan kung Shivaji Maharajs tid. Det var under Indiens frihetskamp som Lokmanya Tilak förändrade Ganesh Chaturthi från ett privat firande till en storslagen offentlig festival där människor från alla kaster i samhället kan samlas, be och förenas.

Ganesh Chaturthi är också känd som Vinayaka Chaturthi och är en av de viktiga hinduiska festivalerna som firas över hela världen med stor hängivenhet för Lord Ganesh. Denna dag firas som födelsedagen för Lord Ganesh, den elefanthövdade sonen till Lord Shiva och gudinnan Parvati. Lord Ganesh är symbolen för visdom, välstånd och lycka.

3-dagars festligheter inkluderar välkomnande av lord Ganesh och Sthapna puja, hängivna kulturprogram, öppningsceremoni, Ganesh-amuletter, en utställning om Ashtvinayak och kloakaktiviteter för grannskapssamhällen som möter motgångar på grund av COVID-19-pandemin. Festivalen avslutas med den ceremoniella processionen och nedsänkningen av Ganesh-idolen söndagen den 12 september i Wat Phothonbon, Praket i Nonthaburi-provinsen.

Tusentals hängivna anslöt sig virtuellt till festivalaktiviteterna. Det thailändska och indiska samhället bidrog generöst och gav helhjärtat stöd för att göra detta landmärkeevenemang till en rungande framgång.

"Indien och Thailand har haft djupt rotade kulturella relationer i århundraden. Vi tror att Shree Ganesh-ritualer som genomförs vid Rangsit University ytterligare kommer att bidra till god hälsa, säkerhet och välstånd för människorna i Thailand och runt om i världen. Said, Dr. Mano Laohavanich, direktör, Gandhi Institute, Rangsit University, Pathumthani, Thailand”.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/