Prodemokratiska demonstranter håller bilrally i Pattaya för att protestera mot premiärminister som besöker Chonburi

FOTO: MGR Online

Pattaya –

En grupp Pattaya-demonstranter höll vad de kallade en "Car Mob"-rally från Pattaya till Laem Chabang för att "välkommen" och protestera mot den thailändska premiärministern Prayut Chan O'Cha, som besökte Chonburi idag (17 september).

Pattaya News noterar att de beskrev sig själva som en bilmobbar och använde taggar på sociala medier för att beskriva sig själva som det.

Protesten startade vid Big C-gallerian i södra Pattaya och leddes av ledaren Wanchalerm Kunsane. Den här gruppen har hållit flera protester under de senaste månaderna, främst protesterat mot regeringens politik och planer kring Covid-19, inklusive vaccinutbyggnaden, tilldelningen och restriktioner och regleringar som har sett många företag stängda i månader, vilket har satt tusentals människor utanför arbete. Deras protester har mestadels riktat sig mot premiärministern och bett honom att avgå för vad de kallar hans misskötsel av pandemin.

Demonstranter i sina fordon samlades genom att tuta och visa upp skyltar, banderoller och band för att låta den thailändska premiärministern veta att de är besvikna över hans prestation.

Polis och distriktstjänstemän har inspekterat området för att säkerställa att det inte förekommit något våld. Polisen informerade också gruppen om att möten och församlingar, inklusive protester, var emot thailändsk lag för närvarande för att "förhindra spridningen av Covid-19". Protestgruppen skingrades dock inte trots varningar från polisen. Polisen tog dock ett "mjukt tillvägagångssätt" och försökte inte med våld bryta upp församlingen.

Demonstranter planerade att bege sig till Laem Chabang i Si Racha där premiärministern inspekterade ett "Factory Sandbox"-projekt. Factory Sandbox tillåter fabriker att fortsätta hålla öppet och arbeta samtidigt som de genomför regelbundna tester för Covid-19, inhyser all personal på komplexet och karantäner positiva fall på plats på speciella fältsjukhus. Enligt premiärministern är fabrikssandlådor avgörande för att hålla den thailändska exportverksamheten igång framgångsrikt trots Covid-19-situationen i Thailand.

Demonstranter kunde, trots deras bästa ansträngningar, inte direkt närma sig fabrikerna där premiärministern besökte på grund av många poliskontroller och vägspärrar. Det förekom dock inget våld och demonstranter förblev fredliga medan de uttryckte sina åsikter. Demonstranter har lovat fler demonstrationer och sammankomster under de kommande veckorna.

FOTO: MGR Online

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
4 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.