Patong-barer, restaurang plundrade för att ha sålt alkohol som bryter mot Phuket Covid-19-mätningar, polisen lovar ytterligare verkställighet

Patong, Phuket –

Patongpolisen slog till mot barer och en restaurang i Patong i natt den 21 septemberst, 2021, påstås ha hittat både utländska medborgare och thailändare som dricker alkohol som Patongpolisen sa bröt mot Phukets sjukdomskontrollorder för att kontrollera spridningen av Covid -19.

Räden följde på polisen som sa att de mottog klagomål från oroliga medborgare om att utlänningar och thailändare "i hemlighet" samlades och drack alkohol på barer och restauranger i Patong. Patongpolisen sa också att de hade sett många inlägg på sociala medier om barer och restauranger som öppnar och serverar alkohol, vilket är emot nationella order från Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA. Patongpolisen hävdade att de inte hade någon aning om att detta ägde rum förrän de informerades av allmänheten och såg inlägg på sociala medier.

I verkligheten, enligt lokala medier på Phuket och många inlägg på sociala medier från Sandbox-turister, hade många barer varit "inofficiellt" öppna över hela ön och restauranger som serverade alkohol i kaffemuggar eller tekoppar under ganska lång tid utan strikt efterlevnad. TPN media kunde inte självständigt verifiera dessa påståenden.

Barer har varit lagligt stängda av CCSA sedan april, i nästan sex månader, och restauranger kan för närvarande inte sälja alkohol lagligt, även om vissa områden, som Phuket, kort hade fått tillåtelse innan ordern återinfördes på grund av "oro" över spridningen av Covid19. TPN-media noterar att detta var trots att nästan alla fall av Covid-19 i Phuket spårades till migrantarbetare, fiskesamhällen och zigenaresamhällen som inte hade någon interaktion med turister i Phuket eller turistnäringen Sandbox. Dessutom är ön mycket vaccinerad och alla turister, både inhemska och utländska, måste bevisa att de är vaccinerade och klara flera Covid-19-tester.

Phukets provinspolis rapporterar att Patong-polisen gjorde en razzia mot "Sweetie Bar", "Twenty One" och "Harrys Restaurant" i Patong. De sålde alkohol till turister, enligt polisen i Patong och Phuket.

Barerna och restaurangägarna står inför flera anklagelser för att ha kränkt Phukets sjukdomskontrollorder som förbjuder försäljning och drickande av alkohol på barer. Detta bryter också, enligt Phukets polis, mot nationella order som förbjuder öppnandet av nöjesställen, oavsett om de säljer alkohol eller inte. Restauranger tillåts öppna för att äta på Phuket men måste ha rätt tillstånd för att servera mat och i första hand vara en matservering, enligt Phuket-polisen. Alkoholförsäljning är fortfarande lagligt förbjuden på Phukets restauranger.

De impopulära beställningarna har stannat kvar trots upprepade vädjanden från företagsägare och turisttjänstemän att lätta på reglerna, och säger att det inte fanns några tecken på spridning av Covid-19 som kommer från platserna eller dricker alkohol och att turister förväntade sig att nöjesställen skulle vara öppna. CCSA kommer att se över reglerna i början av nästa vecka, som vi noterar här. Det är dock bara en diskussion och ett förslag och det finns ingen garanti för att reglerna mildras varken nationellt eller regionalt.

Namnen på de arresterade hölls undan av Patong-polisen. Det rapporterades inte om kunder stod inför anklagelser, dock vid tidigare räder sedan förbudet mot nattliv och nöjesställen, inklusive de senaste som denna, kunder har också råkat ut för drakoniska böter och till och med risken för fängelse för att ha brutit mot Covid-19-kontrollorder.

Polisen i Phuket och Patong har varnat företag för att de tänker fortsätta att slå ner på barer som öppnar olagligt och handelsplatser som säljer alkohol mot nuvarande sjukdomskontrollorder och CCSA-direktiven. Detta resulterade, baserat på flera Sandbox-turister som pratade med TPN-media i kväll men som ville vara anonyma, i omfattande stängningar av barer över hela ön som hade varit öppna, enligt de som känner till situationen, i över en månad utan strikt tillsyn att försöka öka turismen och sandlådeturister.

För nu, åtminstone tills CCSA granskar regler som fastställts för början av nästa vecka, verkar festen ha avslutats.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
4.33 (6 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.