Royal Thai Police varnar för "cosplay" av polisen på OnlyFans, andra medier

Bangkok, Thailand-

  Den kungliga thailändska polisen (RTP) varnade i kväll via en talesman att deras fortsatta granskning av obscent beteende med avseende på OnlyFans och liknande tjänster fortsätter, och varnar nu specifikt för "cosplay" som polis, armé eller regeringstjänstemän.

Detta följer på ett allmänt tillslag mot vad RTP kallar obscent och pornografiskt innehåll på OnlyFans och liknande tjänster som vi tidigare berörde ingående. Klicka här för artikeln.

Enligt överste Krishna Pattanacharoen, biträdande talesman för den kungliga thailändska polisen, som talade med pressen i kväll, den 23 september 2021, strider cosplay som polis eller annan tjänsteman mot thailändsk lag och kan se att de som bryter mot reglerna får betydande böter. och till och med fängelse eller åtal för brott mot lagen om datorbrott.

Överste Krishna uppgav att enligt polislagen BE 2547 var det olagligt att bära en polis, armé eller liknande uniform. Det kan också orsaka åtal som faller under Computer Crime Act BE 2560.

Överste Krishna uppgav att thailändsk polis redan hade identifierat konton om thailändska medborgare på OnlyFans som använde "cosplay" polisuniformer i strid med thailändsk lag och att de var under utredning men ville säkerställa att allmänheten var medveten om att detta var ett brott.

TPN medieanteckningar att detta inte är oöverträffat och att det tidigare har förekommit bekräftade rapporter om att barer har plundrats och böter för att personalen bär "sexiga poliskläder" eller liknande cosplayuniformer. Det är dock sällsynt att det upprätthålls, särskilt i bar- och nattlivsscenen, och visar att RTP fortsätter med ett stort tillslag när det gäller OnlyFans och liknande tjänster.

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/