Hyatt Regency Koh Samui kliver upp till tallriken som en utsökt restaurang

Följande är ett pressmeddelande. Deras uttalanden är deras egna.

KOH SAMUI, Thailand (15 september 2021)— Som sicilianare är Frederik Farina genomsyrad av en kulinarisk kultur som betonar enkelhet och hållbarhet.

Och den erfarna F&B-visionären använder sin invanda matfilosofi för att etablera Hyatt Regency Koh Samui som den mest spännande restaurangdestinationen på Thailands legendariska paradisö.

Farina, som har tillbringat 18 år med Hyatt i Sydostasien, är den kulinariska chefen på design-forward resort, ett mycket efterlängtat tillskott till portföljen av lyxboende på Koh Samui som presenterades i början av juli.

Ett samarbete mellan tre av Thailands största hotelldesignnamn – Office of Bangkok Architecture, August Design och PLandscaping – fastigheten med 140 rum upptar åtta tunnland privat kustlinje i det nordöstra hörnet av Samui.

I sin roll övervakar Farina de tre restaurangkoncepten på resorten. Dessa omfattar SESUN – en hip strandgrill som ägnar sig åt färsk fisk och skaldjur och förstklassigt kött med en medelhavstvist – och en restaurang som är öppen hela dagen, Yangna, där menyvalen sträcker sig från autentiska thailändska rätter till internationella specialiteter.

Frederik Farina, avbildad här i örtagården på Hyatt Regency Koh Samui, hoppas kunna göra resorten till en av Koh Samuis främsta restauranger

Oasis on the Rocks kompletterar resortens kulinariska lista: ett romantiskt kockbord på en avskild udde bredvid Thailandbuktens mullrande vatten.

Alla tre varierar kraftigt vad gäller atmosfär och matutbud. Vad som förenar dem är dock Farinas laserfokus på att använda premiumprodukter (lokalt när det är möjligt) för att leverera multisensoriska upplevelser till kunder.

"Jag är definitivt produktdriven, så allt beror på kvaliteten, ursprunget och hanteringen av produkterna", sa han. "Genom att göra det rätt tillåter det oss att leverera matupplevelser som speglar platsen och dess kulinariska traditioner och kulturella element samtidigt som vi upprätthåller en utåtriktad filosofi med bred tilltalande."

På SESUN läggs tonvikten på Koh Samuis superfärska skaldjur. Fisknätet på platsens tak återspeglar ursprunget för skaldjuren, som levereras från hållbara källor av lokala fiskare. Den marina bountyen grillas sedan över kokosnötskal, Samui-stil, för att ge maximal smak. Andra menyhöjdpunkter inkluderar saftiga Wagyu-biffar och medelhavsinspirerade rätter som till fullo utnyttjar produkter från resortens ekologiska trädgård.

Yangna erbjuder mer i vägen för thailändsk eld med specialiteter från hela kungariket representerade på menyn tillsammans med andra alternativ, allt från kinesisk dim sum till västerländsk komfortmat och kreativa sallader. Måste prova rätter inkluderar en handfull äkta sydthailändska curryrätter som doftar av djärv krydda.

Oasis on the Rocks vänder sig under tiden till gäster som söker en mer intim matupplevelse. Lågbelysta lampor lyser upp en stig längs klipporna till en plattform med utsikt över vågorna där ett bord för två dukas upp för par som kan välja mellan tre läckra fasta menyer: skaldjur, thailändskt eller Medelhavet.

Det är en oförglömlig resa som utnyttjar skönheten i resortens fantastiska läge. Det stämmer också överens med Farinas önskan att framkalla en känsla av plats i de kulinariska upplevelser han har kurerat på fastigheten.

"Det slutliga målet är att leverera mat med en personlighet", tillade han. "Genom att referera till var du är kan du öka uppskattningen av destinationen."

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/