Thailands Broadcasting Commission förbjuder skräppostmeddelanden

Bangkok, Thailand-

 National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) i Thailand har vidtagit åtgärder för att förbjuda vad de anser vara "spam" textmeddelanden (SMS) på telefoner, med verkan från torsdagen den 23 september 2021.

Ordern tillkännagavs av NBTC:s tillförordnade generalsekreterare Trairat Viryasirikul, som uppgav att NBTC höll ett möte med topptelefon- och internetleverantörer som DTAC och AIS om de nya reglerna.

Det är viktigt att notera att det som blockerar beställningarna är meddelanden från pornografi, hasardspel, lån och liknande leverantörer. Vissa medier har rapporterat detta som ett förbud mot ALLA oönskade meddelanden, men det är inte riktigt fallet. Istället är det mer korrekt ett förbud mot kategorier av meddelanden som antingen anses vara olagliga i Thailand eller kan orsaka risker för konsumenten.

Förbudet följer, enligt NBTC, på klagomål från många konsumenter under det senaste året. NBTC sa att dessa speciella typer av skräppostmeddelanden också hade ökat avsevärt under Covid-19-perioden, särskilt spel- och lånerelaterade meddelanden som ofta försätter människor ytterligare i skuld eller rov på dem som redan lider av ekonomiskt relaterade problem.

Intressant nog, konstaterar TPN media, säger beställningarna också att leverantörer själva inte ska spamma kunder med meddelanden, vilket har fått många att ifrågasätta på sociala medier om detta syftar på kontinuerliga oönskade erbjudanden och meddelanden från telekomföretag. Som svar på dessa frågor sa NBTC att de kommer att publicera en komplett lista över "förbjudna" SMS-meddelanden och kommer att låta telekomföretagen sammanställa en delad databas med hjälp av relevanta byråer.

Denna lista, enligt NBTC, kommer att publiceras på deras hemsida i framtiden, men som presstid var inte tillgänglig och det fanns inget specifikt datum för när den skulle publiceras.

 

Sändning
Användarrecension
4.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/