39 personer greps i Rayong för att ha hållit en fest för att fira att de släppts från karantän, droger hittades

Rayong –

En grupp på 39 thailändska tonåringar greps i en poolvilla i Rayong-provinsen i eftermiddags, den 26 september, efter att ha samlats och tagit illegala droger för att fira att de släppts från en covid-19-karantän.

Tjänstemän från Klaengs polisstation anlände till den tvåvåningsvilla som ligger mitt i en durian-plantage i Klaeng-distriktet efter att ha blivit varnad om påstått drogmissbruk bland ungdomar från ett anonymt tips. Gruppen sågs dansa i huset med hög musik när polisen närmade sig platsen.

Totalt 21 män och 18 kvinnor som misslyckades med att fly från platsen greps med droger som hittats på golvet, inklusive 57 tabletter ecstasy och 51.56 gram ketamin. Alkohol hittades också på platsen, vilket eftersom de flesta av de gripna var under tjugoårsåldern också var olagligt. Samtliga fördes till Klaengs polisstation för förhör. Polisen i Klaeng tror att åtminstone en handfull festdeltagare kan ha lyckats fly och poliser letar efter dessa personer.

 

Gruppen ska ha erkänt en olaglig sammankomst och drogmissbruk under utredningen, och uppger vidare att de flesta av dem kände varandra när de satt i karantän på Chan Khem Covid-19 interneringsanläggning i Chanthaburi-provinsen. De planerade att anordna en drogfest i villan i Rayong eftersom det var bekvämt för alla som ursprungligen reste från Chonburi, Rayong och Chanthaburi.

Polisens generalmajor Weerawat Chulanan vid Klaeng Rayongs polisstation sa att 37 av arresteringarna visade sig ha tagit droger men alla testade inte positivt för Covid-19 efter att ha tagit ett snabbt antigentest eftersom de alla precis hade släppts från fjorton -dagars karantän.

Inledningsvis åtalades de för innehav av narkotika kategori 1 (Ecstasy) och 2 (Ketamin) för olaglig försäljning och användning samt olaglig insamling, brott mot nöddekretet och lagen om smittsamma sjukdomar. Enligt nuvarande Covid-19-relaterade regler är alla "fester" eller sociala sammankomster för festliga tillfällen, särskilt kring alkohol, mot lagen. Thailändsk polis har slagit hårt mot fester den senaste veckan och betonat att de fortfarande är emot nuvarande Covid-19-order och kan sprida sjukdomen.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3.67 (6 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.