Idag är det nationella flaggans dag i Thailand

Idag, den 28 september 2021, är det nationella flaggdagen i Thailand.

Vi ville ta en stund här på TPN media för att förklara exakt vad detta är för dem som kanske inte är bekanta.

En video från en lokal ceremoni för den nationella flaggdagen är här:

Detta är dagen 1917 då kung Vajiravudh (Rama VI) utfärdade den trefärgade flaggan som den nationella flaggan för Thailand, vilket är den nuvarande designen. Detta var inte den första officiella flaggan, det var 1843, men det är den nuvarande. Färgerna står för religion (vit), röd (land och folk) och blå (Kung). Detta står för vad som är det inofficiella mottot för Thailand, Nation, Religion, King. Blått valdes eftersom det var kung Rama VI:s gynnsamma färg.

Efter en regeringsbeslut 2016 blev den nationella flaggdagen en officiell helgdag, även om det i allmänhet anses vara en "arbetsdag" och de flesta kontor och företag är öppna om inte dagen infaller på en helg.

Evenemanget präglas av flagghissningsceremonier samt tjänstemän och invånare som sjunger den thailändska nationalsången över hela landet. På grund av Covid-19 i år har ceremonier och evenemang "tonats ner" för att säkerställa att de uppfyller Covid-19-skyddsstandarderna.

Bilderna i den här artikeln är från Si Racha-kommunen som anordnade flagghissningsevenemang i morse som involverade stadsledare, personal och brottsbekämpande myndigheter med Mr. Chatcha Thimchalang, Si Rachas borgmästare, som leder. De togs av The Pattaya News-teamet. Si Rachas ledningsgrupp deltog i flagghissningar, ceremonier och korta tal om vikten av den thailändska flaggan i morse.

Glad national flaggdag i Thailand!

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/