Phuket tillåter officiellt att dricka och sälja alkohol på restauranger, från och med 1 oktober

Phuket -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i går, den 28 september, godkände initialt försäljning och drickande av alkoholhaltiga drycker på restauranger för att ekonomiskt stödja Phuket Sandbox-projektet och för att lindra de ekonomiska svårigheterna bland lokala entreprenörer.

För närvarande har dock godkännandet ENDAST getts till Phuket, vilket sannolikt kommer att orsaka ilska från företagare i andra provinser och områden, noterar TPN-media. Resten av landet har tekniskt sett ett nationellt förbud mot servering av alkohol på restauranger, och barer/nattliv har varit stängda i nästan sex månader.

Phukets guvernör Narong Woonciew avslöjade att förslaget infördes och godkändes under CCSA:s onlinemöte, som leddes av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, måndag eftermiddag.

Alkoholhaltiga drycker kommer nu att säljas och konsumeras i både luftkonditionerade och utomhusrestauranger under strikta förebyggande åtgärder som föreskrivs av Phukets smittsamma sjukdomskommitté. Men pubar, barer, karaoke, nattklubbar och nattlivsunderhållning förblir stängda än så länge. Detta är skumt för vissa anläggningar, men som om en bar har en restauranglicens de kan driva.

Luftkonditionerade restauranger kan drivas med 50 procent av sin kapacitet. Varje bord måste vara 1 meter från varandra och endast ha 4-6 personer per bord i området. De ska ha ventilation installerad på 10 ku.m./timme/kvm.

FOTO: Thaipost

Utomhusrestauranger kan drivas med 75 procent av sin kapacitet. Livemusik är nu tillåten med högst tre musiker på scen. Alla, utom sångaren, är skyldiga att bära masker eller ansiktsskydd under framträdanden. Scenen ska vara uppställd två meter från borden och musiker ska inte blandas med besökare.

Alla anställda i restaurangen ska vara helt vaccinerade och testade för Covid-19 med ett snabbt antigentestkit en gång i veckan. Kunder måste också vara helt vaccinerade tillsammans med att visa sitt ID-kort och bevis på vaccination innan de använder tjänsten. (I teorin, noterar TPN media, det är okänt om detta kommer att bli hårt genomdrivet)

Om någon restaurang visar sig ha en infektion från en anställd kommer de att beordras att stänga omedelbart i 7 dagar. Om en kund hittas smittad måste de stänga tjänsten i 3 dagar, enligt information från Phukets sjukdomskommitté som kan komma att ändras.

Efter godkännandet arrangerade Phukets smittsamma sjukdomskommitté ett möte för att diskutera riktlinjer innan de utfärdade order för Phuket-provinsen, avslutade guvernören.

Detta möte avslutades och ordern släpptes i morse den 29 september 2021. Här är ordern på thailändska.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3.71 (7 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.