Thailändskt utbildningsministerium ber om ursäkt för att ha publicerat ett ändrat fotografi av biträdande minister som vadar genom översvämning, allmän översvämningssituation uppdaterad

FOTO: ข่าวสำนักงานรัฐมนตรี ศธ. officiella Facebook

Bangkok -

Utbildningsministeriets officiella Facebook-sida hade släppt ett uttalande om ursäkt i går, den 28 september, efter att ha publicerat vad som verkade vara ett förändrat fotografi som visar den biträdande utbildningsministern besöka ett översvämmat område.

Bilden, som publicerades online i går på utbildningsministeriets sociala medier, verkade visa biträdande utbildningsminister Kanokwan Wilawan vada genom översvämningsvatten. Bildtexten angav att biträdande ministern hade besökt ett översvämmat område eftersom hon var orolig över elever och skoltjänstemän i områden som drabbades av den tropiska stormen 'Dianmu' förra helgen.

Men många thailändska sociala medier-användare märkte att bilden sannolikt skulle redigeras eftersom hennes bild till synes var beskuren och photoshoppad till en bild av ett okänt översvämmat område. Några lade också upp ett annat foto och uppgav att originalfotot faktiskt var under hennes besök i ett översvämmat område 2020. Thailändska sociala medier-användare påpekade också avsaknaden av en skugga och andra tecken på att bilden är photoshoppad.

Den kontroversiella bilden raderades kort därefter innan utbildningsministeriets Facebook-sida släppte meddelandet i går morse att ministeriet och biträdande ministern inte var inblandade i någon process för fotopubliceringen och att PR-administratörerna var helt ansvariga för att publicera en sådan förändrad bild. Det var inte omedelbart klart vilka personerna som lagt upp bilden var och om de hölls ansvariga för händelsen.

Statusen löd: "Administratörer för utbildningsministeriets officiella Facebook-sida vill be om ursäkt för incidenten och accepterar alla förslag och kommentarer för att förbättra vår plikt och verksamhet."

När det gäller Thailands översvämningssituation rapporterade Department of Disaster Prevention and Mitigation att översvämningarna, orsakade av den tropiska stormen 'Dianmu', hade påverkat 30 provinser sedan den 23 september, inklusive 145 distrikt, 584 underdistrikt och 2,401 71,093 byar. Totalt skadades 6 2 hushåll medan XNUMX personer rapporterades döda och XNUMX enligt uppgift saknades.

Situationen har lösts i 7 provinser, nämligen Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Buriram, Nakhon Pathom, Yasothon och Surin, men fortfarande närvarande i 23 provinser. Myndigheterna tillsammans med provinspersonal och volontärer övervakar situationen och fortsätter att nå ut till offren i de översvämmade områdena i 23 provinser.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.