Guldbutiksrånare beväpnad med en boxcutter arresterad i Chonburi-gallerian

FOTO: MGR Online

Chonburi –

En guldbutiksrånare beväpnad med en boxcutter stal flera guldföremål värda mer än 300,000 30 baht i ett köpcentrum i Mueang Chonburi igår (XNUMX september).

För dem som föredrar videoversionen av den här historien, se nedan:

Kameraövervakningsfilmerna från guldbutiken i ett Tesco Lotus köpcentrum i Samet-distriktet visar klockan 6 den 30-årige misstänkte sågs fråga efter priset på flera guldföremål i butiken medan han tittade nervöst runt. Kort efter att ha frågat efter priset, drog han fram en boxcutter och hotade en närliggande säkerhetsvakt, vars namn undanhölls av polisen, som backade som svar. Den misstänkte ses sedan på kameran hoppa in i guldbutiken, slå ner Covid-25-skyddsskärmar samtidigt som han hoppar över disken, innan han greppar flera föremål och flyr från platsen, tätt följt av säkerhetsvakten som tidigare backat från den misstänkte.

Den misstänktes flykt skulle dock inte pågå särskilt länge.

Den misstänkte flydde till fots utanför köpcentret där han hotade en motorcykeltaxichaufför med boxcuttern och krävde att föraren skulle ta honom bort från brottsplatsen. Föraren, som inte var identifierad, samarbetade och paret började köra iväg.

Säkerhetsvakten som hade följt efter tjuven sparkade på motorcykeln när den började lämna gallerian, vilket fick rånaren och föraren att falla på gatan. Den misstänkte avväpnades och hölls nere av säkerhetsvakten och flera barmhärtiga samarier tills Samet-polisen anlände till platsen och officiellt tog den misstänkte i förvar och förde honom senare till en lokal polisstation för vidare behandling.

Den misstänkte utnämndes av polisen till Mr. Wit Yangyuen, 25. Flera guldföremål värda mer än 300,000 XNUMX baht beslagtogs från honom.

Herr Wit har enligt uppgift erkänt för polisen: "Jag har fått betydande skulder från förluster av onlinespel. Dessutom hade jag bara några stora gräl med mina föräldrar i Bangkok och kände att jag inte hade några alternativ. Jag använde det sista av mina pengar för att resa till Chonburi, med avsikt att råna en guldbutik lokalt och sedan återvända till Bangkok, i hopp om att de inte skulle känna igen mig eftersom jag var utanför stan. Jag köpte boxcuttern innan rånet.”

Herr Wit står inför flera anklagelser inklusive väpnat rån, bilkapning och flera andra mindre anklagelser. Som sagt ska han ha erkänt händelsen och planerar att erkänna sig skyldig. I enlighet med thailändsk lag kommer detta sannolikt att ge honom minskad fängelsetid. Han är fortfarande häktad vid presstillfället.

FOTO: MGR Online

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

 

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.