Det lokala räddningsteamet i Pattaya hjälper översvämningsoffer i Lop Buri

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

Lop Buri-

Ett team av frivilliga räddningsarbetare från Sawang Boriboon Pattaya Foundation åkte till Lop Buri i centrala Thailand denna vecka och har gett betydande hjälp och stöd till offer för omfattande översvämningar i provinsen.

Översvämningen har ägt rum efter att kraftiga stormar, ihållande regn och annat dåligt väder orsakat förödelse över stora delar av Thailand till följd av den tropiska stormen Dianmu den senaste veckan. Du kan läsa mer om denna storm och förhållanden i hela landet den här veckan genom att klicka här.

En video av lagen som besöker Lop Buri kan ses nedan:

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

Presidenten för Sawang Boriboon Pattaya Foundation, Prasit Tongtitjaroen, sa till Pattaya News reportrar i går när teamen återvände: "Omkring 40 räddningsarbetare med flera fyrhjuliga terrängbilar och sex båtar och vattenskoter åkte till distrikten Kok Samrong och Chai Badan i Lop Buri för att hjälpa lokala invånare som behövde stöd på grund av kraftiga översvämningar.”

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

"Vi var också starkt fokuserade på vår räddningsarbetares säkerhet först i Lopburi eftersom området har sett starka strömmar med höga nivåer av översvämningsvatten," tillade Prasit.

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

"Vi gav nyligen bort 300 måltider och vatten till lokala invånare som fortfarande bor i sina hem och har vägrat att bli evakuerade, trots midja högt vatten. Många av dem är rädda för potentiell plundring och stöld, vilket är anledningen till att de inte accepterar erbjudanden om att föras till tillfälliga skyddsrum i området. Vi har naturligtvis också hjälpt till att flytta översvämningsoffer som accepterat erbjudandet att gå till ett skydd tills översvämningsvattnet sjunker, mestadels äldre, utsatta och de som är handikappade eller till och med sängliggande.” Prasit noterade.

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

"Våra räddningsteam gav hjälp till de behövande under tre dagar och nätter totalt utan att i princip ta några pauser för oss själva innan vi åkte tillbaka till Pattaya när översvämningsvattnet började minska", sa Prasit.

"Vi bor alla i samma land. Alla är våra vänner, oavsett om de bor i Pattaya, där vi är baserade, eller inte. Vi lämnar dem inte bakom oss.” avslutade Prasit.

TPN-media noterar att Sawang Boriboon, som ligger i Naklua, är en av de viktigaste frivilliga räddningstjänsterna för Pattaya och hjälper konsekvent behövande i hela området.

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.