Irländsk ex-pat och hans fru arresterades i Sattahip för påstådda bedrägerier på nätet för 500,000 XNUMX baht

Sattahip –

En irländsk ex-pat och hans fru har arresterats i Sattahip efter att ha erbjudit sig att sälja billiga iPhones och iPads online och inte skickat produkterna efter att betalningar gjorts. Skadorna uppskattas för närvarande till 500,000 XNUMX baht, enligt konsumentskyddspolisen som är bekant med fallet.
 
Överste Neti Wongkularp från konsumentskyddspolisen (CPP) berättade för den associerade thailändska pressen: "Vi har arresterat Ms. Kotchawan Nakrod, 36, och Mr. Darragh Patrick O' Driscoll, 43, en irländsk medborgare i ett hus i Sattahip tidigare i veckan .”

"Båda misstänkta står inför flera anklagelser för bedrägeri av allmänheten, inklusive konsumentbedrägeri och inmatning av falsk datordata." Överste Neti uppgav.

"Beslagtogs från dem var sju mobiltelefoner, en iPad, 64,000 109 baht i kontanter, XNUMX SIM-kort och flera bankomatkort. De misstänkta har erkänt anklagelserna för CPP." Överste Neti tillade.

"Ärendet kom till CPPs kännedom efter att flera offer rapporterat till polisen att de misstänkta i fråga annonserade extremt billiga iPhones och iPads på Facebook Market Place." Överste Neti förklarade.

”Buffet fungerade genom att de misstänkta gav guldbutikens bankkonton till offren. De misstänkta skulle alltid kräva pengar före en förmodad försäljning, med olika ursäkter till varför de inte kunde ta emot postförskott eller träffas personligen. Ms Kotchawan poserade ofta som en förmodad anställd över telefon, i hopp om att dämpa alla farhågor som kunderna hade. När offren överförde pengar bröt de misstänkta all kontakt med potentiella kunder och kunde inte nås.” Överste Neti fortsatte.

"När pengarna överfördes till guldbutiker sa de misstänkta till butikerna att pengarna som överfördes var för guldföremål de ville köpa." Överste Neti förklarade.

”De misstänkta bad sedan guldbutiken att skicka olika guldföremål till hus som valts ut som avlämningsställen, mestadels platser som var obebodda. Offrens namn och misstänkta telefonnummer, som ofta ändrades genom SIM-kort så att de inte kunde spåras, fanns på paketlådor som kontaktuppgifter.” Överste Neti uppgav.

"De misstänkta skulle hämta paketen vid avlämningsstället och sedan omedelbart sälja guldvarorna någon annanstans, och ändra sitt telefonnummer och Facebook-konto efter varje framgångsrik bluff." Överste Neti tillade.

FOTO: MGR Online

"De misstänkta fortsatte att ändra sina Facebook-konton och köpte guldföremål från olika butiker i hela Chonburi. Paret hade gjort detta i mer än ett år med mer än 30 offer.” avslutade överste Neti.

Enligt CPP uppskattas den totala kostnaden för skador till 500,000 XNUMX baht. Ms. Kotchawan hade arresterats tre gånger för bedrägeri tidigare, enligt CPP, även om de inte omedelbart kommenterade vilka straff hon avtjänade. Som presstid väntade de misstänkta på kommande domstolsdatum relaterade till anklagelserna.

En video av gripandet, inte från TPN-personal utan från thailändsk press, kan ses här på thailändska:

CPP drog slutsatsen att om någon känner att de är ett offer för paret vill de gärna höra från dem och kan kontakta Samranrats polisstation i Bangkok på 022262136.

KÄLLA: MGR Online

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
4.2 (5 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.