Läsare Talkback: Tror du att "Vaccine Green Zones" som i Koh Samui skulle kunna fungera i Pattaya för barer och alkoholrelaterade mötesplatser?

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan ville vi se vad våra läsare tycker om en grön zonplan för vaccin som för närvarande äger rum i Koh Samui för att tillåta alkoholrelaterade platser att öppna.

Först kanske några av er frågar vad i helvete är en grön zon för vaccin?

Detta är en helt annan plan än Phuket, som i princip tillåter alla restauranger att sälja alkohol (även om det tekniskt sett inte är tillåtet att öppna barer och all personal måste vara vaccinerad i Phuket). Om du vill lära dig lite mer om det klicka här för att ta reda på mer från Ko Samui Life, som inte är ansluten till oss.

 

Så vår fråga är: Tror du att "Vaccine Green Zones" som i Koh Samui skulle kunna fungera i Pattaya för barer och alkoholrelaterade mötesplatser?

Grunderna i vaccinets gröna zonplan, för dem som har ont om tid, är följande:

- Måste ansöka om registrering och beviljas individuellt av stadens tjänstemän. (ja, en annan licens i princip)

-All personal måste vara helt vaccinerad mot Covid-19

-Restaurangerna ska följa riktlinjer som att duka upp bord med minst 1-2 meters avstånd, ordna bom vid kassan och kan endast ta emot kunder på högst 50 % av områdets kapacitet och andra åtgärder som anges av departementet Folkhälsan

-Tekniskt är det bara för restauranger just nu.

-Varje kund hos restauranger under programmet Vaccine Green Zone måste vara helt vaccinerad enligt de villkor som anges av folkhälsoministeriet eller restaurangerna måste ha separata zoner mellan vaccinerade & ovaccinerade kunder. 

Tror du att den här planen skulle kunna fungera, även som ett tillfälligt sätt att tillåta företag att öppna igen eller servera alkohol efter ett halvt år av stängning och förbud? Eller tycker du att Pattaya borde kopiera Phuket och bara tillåta alla restauranger att fungera som en början (med vetskapen om att många barer kommer att "låtsas" vara restauranger, liknande Phuket.) Eller ska tjänstemän bara äntligen bita ihop och tillåta att öppna med några försiktighetsåtgärder och regler överlag, kanske börjar med kapacitetsbegränsningar, utomhus och mindre lokaler och barer? Tror du att barer kommer att följa reglerna? Tänk på att Pattaya/Jomtien/Naklua har tusentals restauranger, hotell och barer som serverar alkohol, många fler än Koh Samui, att hålla reda på...kan detta ens fungera i princip?

Vi ser fram emot att höra av dig! Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Vi kommer att publicera resultaten och välja en mängd olika svar i början av nästa vecka, som alltid!

 

Sändning
Användarrecension
1 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/