Mer än 80 procent av de behöriga studenterna i hela landet ansöker om den första Pfizer-vaccinationen, säger den thailändska utbildningsministern

FOTO: Covid-19 Center

Nationella -

Mer än 80 procent av de behöriga studenterna i hela landet har registrerat sig för Pfizer-vaccinationer, vilket återspeglar den höga efterfrågan på att få tillbaka studier på plats, sade den thailändska utbildningsministern idag, den 4 oktober.

Minister Trinuch Thienthong avslöjade under vaccinationsstartceremonin, ledd av premiärminister Prayut Chan-O'Cha, på Pibool Uppatham School, Bangkok, att den första dagen av vaccinationen som började idag kommer att ges till elever i åldern 15-18 år om 13 år. distrikt i 15 provinser under överinseende av folkhälsoministeriet.

Antalet föräldrar som samtyckt till att få sina barn vaccinerade har nått mer än 80 procent av alla behöriga studenter i hela landet, enligt Trinuch. Den thailändska regeringen förväntade sig att fler föräldrar kommer att registrera sig för vaccination när de ser att andra elever har vaccinerats utan problem eller biverkningar. De senaste registreringsprocesserna kommer ständigt att uppdateras till både utbildningsministeriet och folkhälsoministeriet totalt sett, tillade Trinuch. Trinuch uppgav dock också att vaccination inte skulle vara obligatoriskt för att återvända till skolan, och fortsatte att betona denna punkt som var en oro för vissa föräldrar, och angav att vaccination bara var "en del" av en övergripande plan för att återföra elever till personlig skolgång .

FOTO: Covid-19 Center

Trinuch sade vid vaccinationsstartceremonin: "Om eleverna är helt vaccinerade förväntas den andra terminen av skolgången, personligen, kunna börja den 1 november. De exakta öppningsdatumen kommer dock att bestämmas senare och under förutsättning att den provinsiella smittsamma kommittén i varje provins överväger vilken som är den lämpligaste och säkraste studiemetoden för studenter och lärare under återöppningen. Vissa provinser kan känna att de är redo att öppna för elever för personlig skolgång i november, baserat på guvernören och sjukdomskommittéer och vissa kanske inte."

"Vaccinationen är bara en del av vår plan för återöppning och igen kommer den inte att vara obligatorisk, men rekommenderas starkt för studenter. Alla utbildningsinstitutioner måste också följa andra hälsoåtgärder när de öppnar igen, inklusive social distansering, temperaturkontroller, ordentlig ventilation och tillhandahålla handsprit för elever och skolpersonal, etc.  

FOTO: Covid-19

En förälder till en gymnasieelev som följde med sitt barn vid vaccinationsstarten berättade för reportrar att hon gick med på att låta sitt barn vaccineras eftersom hon kände att själva vaccinet är säkert och även ville att de skulle återvända till klassrummet på plats så snart som möjligt .

"Ärligt talat vill jag att skolan och de personliga klasserna ska börja snart eftersom mina barn inte skaffade sig ordentlig utbildning när de studerade online", tillade hon.

En 15-årig Mattayom 3-student berättade för thailändsk press att hon inte var orolig för att få vaccinet idag eftersom hon och hennes familj noggrant har studerat biverkningar innan registreringen. Hon bestämde sig för att få Pfizer-vaccinet främst för att hon ville gå till skolan så snabbt som möjligt eftersom de onlinekurser som krävs inte var bra för hur hon föredrog att lära sig.

"Lärande online har en enorm inverkan på eleverna. Till exempel har några av mina klasskamrater inte tillräckligt med utrustning, vilket gör att de inte kan studera online. De kunde inte hinna med klasskamraterna ordentligt. Vänner och lärare måste hjälpa dem genom att ge dem några arbetsblad och hjälpa till att förklara innehållet i studierna, vilket kan vara en kamp.” Hon berättade för reportrar.

Elever har varit borta från skolan i större delen av Thailand i ungefär ett halvår nu, sedan april. Vissa provinser, mestadels på landsbygden där Covid-19-fallen har varit låga, har tillåtit skolgång, men tätbefolkade områden som Bangkok och Chonburi har varit stängda i sex månader. Som nämnts har många skolor i de stängda områdena försökt tillhandahålla onlineinlärning men majoriteten av föräldrar, barn och lärare har fortsatt att säga att detta inte är en lämplig ersättning för personligt lärande och gör det också svårt för arbetande föräldrar att vara kunna balansera ett jobb och ta hand om sina barn, vilket påverkar ekonomin som ett resultat.

Intressant nog var undersökningar gjorda bland våra mestadels utländska läsare och föräldrar till barn som går i skolan i Thailand mestadels negativa till idén att vaccinera sina barn, motsatsen till reaktionen från liknande undersökningar gjorda mot thailändska föräldrar. Du kan läsa de ovetenskapliga, informella undersökningar vi gjorde genom att klicka här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.