Schweizisk medborgare greps i Udon Thani för att ha misshandlat en beväpnad inkräktare till döds

FOTO: Sanook

Udon Thani –

En schweizisk medborgare, 63, greps i sitt hus i Mueang Udon Thani-distriktet, Udon Thani, igår, den 3 oktober, efter att ha misshandlat en påstådd thailändsk tjuv till döds.

Polistjänstemän från Nakhas polisstation anlände till platsen efter att ha larmats om händelsen strax efter midnatt på söndagsmorgonen. Offret Sathien Chantarakhantri, 53, hittades död i husets kök med flera sår och blåmärken i ansiktet. Hans händer och fötter var bundna med ett rep. Kroppen fördes till Udon Thani Hospital för obduktion.

FOTO: Sanook, en reenactment av incidenten tagen i går eftermiddag

Vid ankomsten ska husägaren Rudolf, 63, efternamn undanhållet av Udon Thani-polisen, som var närvarande på platsen med sin fru, en thailändsk medborgare, ha erkänt att han dödat mannen och hävdade att han bara slog och underkuvade mannen och inte gjorde det. har för avsikt att döda honom. Rudolf säger att hans handlingar alla utfördes i självförsvar och hans familjs.

Enligt hans uttalande ska han ha drack kaffe i sitt kök när Sathien klättrade över husets staket med ett skjutvapen. Den påstådda tjuven gick sedan fram till honom, riktade pistolen mot hans huvud och hotade Rudolf på pengar.

Rudolf vägrade följa efter och försökte enligt uppgift avväpna Sathien från vapnet. Medan han kämpade avfyrades ett enda skott men missade innan Rudolf lyckades kasta bort skjutvapnet och slog och sparkade den påstådda inkräktaren och underkudde honom. Rudolf bestämde sig för att binda upp Sathien efter kampen och sade att han var rädd att Sathien skulle attackera honom igen.

Familjen självrapporterade omedelbart händelsen till byns chef och den lokala polisen. Men Sathien var redan död när byns ledare kom för en inspektion.

FOTO: Sanook

Rudolfs fru, vars namn också undanhölls av polisen, berättade för Udon Thani-tjänstemän att offret hade romantiska känslor för henne och hade upprepade gånger försökt uppvakta henne men hon avvisade honom. Hon kände att avslaget hade fått offret att försöka råna sin man.

Undersökningen av platsen ledde också till upptäckten av skjutvapnet i närheten. Inledningsvis fördes den schweiziske medborgaren till polisstationen i Udon Thani och åtalades för att ha misshandlat andra till döds. Han gick med på att samarbeta i ett återskapande av händelsen i går eftermiddag men fortsätter att betona att hans reaktion var självförsvar.

Händelsen har väckt en bred diskussion på sociala medier, med många olika synpunkter på den utlänning som åtalas. TPN media kommer att ge ytterligare uppdateringar till hans berättelse när de blir tillgängliga.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3.92 (12 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.