Thailand Tourism Authority planerar att lansera "Unlock Thailand"-projektet i Chiang Mai i november, inriktat på asiatiska turister

FOTO: Prachachat

Nationella -

Thailands turistmyndighet (TAT) planerar att lansera ett nytt turismprogram med titeln "Lås upp Thailand" för att locka asiatiska turister till Chiang Mai från och med den 1 november.

Thanet Phetsuwan, TATs vice guvernör för marknadsföring för Asien och södra Stilla havet, avslöjade att "Unlock Thailand" kommer att välkomna utländska turister direkt till Chiang Mai utan att behöva gå igenom Phuket Sandbox-projektet, vilket ligger till grund för CCSA:s senaste tillkännagivande om att minska den obligatoriska karantänperioden till så lite som 7 dagar.

TPN media noterar dock att planen för Chiang Mai fortfarande är ett förslag och behöver flera nivåer av slutgiltigt godkännande, ännu inte hugget i sten.

Förslaget kommer att diskuteras på ett allmänt möte med TAT, TAT:s asiatiska marknadsadministration och olika kommersiella flygföretag den 11 oktober. Handlingsplanen för turism kommer att utarbetas ordentligt innan den officiellt presenteras för statliga myndigheter som Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) och det thailändska kabinettet för förhoppningsvis slutgiltigt godkännande senare denna månad.

Planen "Lås upp Thailand" kommer att inriktas på två grupper, nämligen ASEAN-turister och asiatiska turister, enligt Thanet, som ett annat alternativ eftersom den nuvarande Phuket Sandbox var något impopulär bland båda grupperna, delvis på grund av Covid-19-åtgärderna och reserestriktioner som infördes i varje land.

FOTO: Thansettakij

Den vice guvernören sa: "Privata sektorer i Chiang Mai är mycket angelägna om att få utländska turister att direkt flyga och besöka provinsen. Därför har myndigheterna kommit på att utarbeta och lansera det nya turismprogrammet. Relaterade turistbyråer kommer att diskutera frågan nästa måndag innan de föreslår dem till Chiang Mais guvernör och provinsens folkhälsoavdelning.”

"Planen kommer i första hand att rikta sig till turister från marknaderna i Indien, Sydkorea och Singapore eftersom de var en av de efterfrågade turistgrupperna som sannolikt kommer att besöka Thailand under det sista kvartalet varje år. Vi planerar att ha planen igång den 1 november. Indien är särskilt intressant eftersom de har få eller inga krav på att återvända till sina länder efter en semester för närvarande." Vice guvernören avslutade.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.