Läsarbrevlåda: Vad är grejen med det pågående utegångsförbudet och de till synes aldrig upphörande alkoholförbuden på restauranger och barer i Pattaya?

Följande är ett läsarmail skickat till The Pattaya News kl Pattayanewseditor@gmail.com. Deras uttalanden och åsikter är helt deras egna. Vi välkomnar potentiella bidrag för publicering.

En fråga till regeringen och samhället,
Vad innebär förbudet mot alkoholförsäljning på restauranger, vad innebär den alkoholrelaterade kontrollverksamheten? Jag vill bara veta. Det kan inte förhindra spridning av covid 19. Vad är – samtidigt – innebörden av utegångsförbud på natten? Kan en laglig, fullvuxen person inte fatta några beslut alls i Thailand?

Om man går runt på marknaderna i Pattaya, speciellt på helgerna, trampar folk nästan på varandra – vad gör det här bättre än att 2-4 personer sitter och tar en öl eller ett glas vin i ett kontrollerat område på en restaurang? Eller folk som sitter på en utomhusölbar som inte sitter mer än ett dussin personer? Vi pratar inte om fester eller gigantiska nattklubbar eller konserter med hundratals människor ... de flesta barer och restauranger skulle knappt ha mer än ett dussin eller så folk i sig ändå.

Dagligen ser jag massor av arbetare i trånga transporter runt Pattaya till och från olika byggarbetsplatser och fabriker som sysselsätter hundratals på nära håll – Hur i hela friden kan detta vara ok med spridningen av Covid-19? Varför verkar det som att något som har att göra med att stoppa Covid-19 av regeringen handlar om att alkohol serveras på en restaurang eller bar!?

Ekonomin behöver inga fler regleringar som är meningslösa. Vad är meningen med detta? Är det för att stoppa Covid-eller är det för att det finns människor som har andra mål i åtanke, som eventuellt konservativa anti-alkoholgrupper?

Vad är innebörden av utegångsförbudet? Inte många ute på natten i alla fall, spridningen är allvarligare på natten eller vad? Titta på de lokala marknaderna, titta på transporterna ute på vägarna – Har alla blivit riktigt galna???

Andreas A, Pattaya
Sändning
Användarrecension
4.26 (39 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/