Storbritannien att acceptera bevis på vaccination i Thailand för flera stora vaccinmärken, inklusive AstraZeneca

Thailand/UK-

  Efter månader av reglerande byråkrati som binder upp vacciner i Thailand som accepterats som "fullständigt vaccinerade" i Storbritannien, ändras reglerna äntligen från och med måndagen den 11 oktober.

Tidigare, om man var vaccinerad med AstraZeneca eller andra stora märken i Thailand, skulle de inte anses vara "fullständigt vaccinerade" i Storbritannien vid återkomst, vilket ledde till förvirring och ilska på sociala medier.

Men från och med idag, den 8 oktober 2021, har den vägledningen ändrats och kommer att träda i kraft måndagen den 11 oktober 2021.

  Den fullständiga vägledningen kan läsas genom att klicka här.

Vi har parafraserat vägledningen nedan.

  Godkända vacciner i Thailand för att vara helt vaccinerade i Storbritannien:

 

  • Oxford / AstraZeneca
  • Pfizer BioNTech
  • modern
  • Janssen

Formuleringar av dessa vacciner, såsom AstraZeneca Covishield, AstraZeneca Vaxzevria och Moderna Takeda, kvalificerar också som godkända vacciner.

Om 2 doser av ett vaccin krävs för en hel kur kan du:

  • blanda 2 olika typer av vaccin från listan ovan, till exempel Oxford/AstraZeneca och Moderna
  • har de 2 vaccinationerna under 2 olika godkända program, till exempel Australien och Japan, UK och USA, Frankrike och Kanada

Vägledningen för Thailand ändrades specifikt till detta:

Kommer att läggas till denna lista över länder och territorier med godkänt bevis på vaccination kl. 4 måndag 11 oktober. Om du anländer till England före det datumet måste du följa regler för personer som inte är helt vaccinerade. Om du kommer efter det kan du använda ett vaccinintyg för att styrka din vaccinationsstatus.

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/