Läsare Talkback-resultat: Tror du att "Vaccine Green Zones" som i Koh Samui skulle kunna fungera i Pattaya för barer och alkoholrelaterade mötesplatser?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Tror du att "Vaccine Green Zones" som i Koh Samui skulle kunna fungera i Pattaya för barer och alkoholrelaterade mötesplatser?

Kontexten kring förslaget var följande:

Tror du den här planen skulle kunna fungera, även som ett tillfälligt sätt att tillåta företag att öppna igen eller servera alkohol efter ett halvt år av stängning och förbud? Eller tycker du att Pattaya borde kopiera Phuket och bara tillåta alla restauranger att fungera som en början (med välveten om att många barer kommer att "låtsas" vara restauranger, liknande Phuket.) Eller borde tjänstemän bara äntligen bita ihop och tillåta öppning med vissa försiktighetsåtgärder och regler överlag, kanske börjar med kapacitetsbegränsningar, utomhus och mindre lokaler och barer? Tror du att barer kommer att följa reglerna? Tänk på att Pattaya/Jomtien/Naklua har tusentals restauranger, hotell och barer som serverar alkohol, många fler än Koh Samui, att hålla reda på... skulle detta ens kunna fungera i princip?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte lägga upp allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och återspeglar kanske inte TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-===-=-=-=-

Per E:

De borde stoppa charaden.
Följ de skandinaviska ländernas logik.
Antingen låser man in sig eller så öppnar man upp och lever med det.
Sen kanske inte stressa upp befolkningen.
Men det kanske är den verkliga agendan.
Stressa upp till underkastelse
-=–=-=-=-==–=-=
Paul Y-I verkligheten har de inget annat val än att öppna. Varje dag förlänger de öppningen ju längre återhämtningen är ... Vi måste alla leva och skydda oss från detta fel ... för närvarande ingen hållbar lösning.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Fred J-Planen skulle fungera men inte genomförandet...
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Niel I-Om du tror att företagsägare kommer att tacka nej till affärer eller inte samarbeta med polisen lokalt för att tillåta det, så har jag strandfastighet vid Nordpolen att sälja till dig.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
John S-Den här COVID-grejen är galen i Thailand nu. De måste återgå till en normal livsstil.
-=-=-=-=-=-
Zachary SI tror att det skulle vara bäst att komma över det
-=-=-=-=-=-
James R-Det skulle läggas på personalen att bevaka det så det är inte idealiskt och möjligen skulle vissa ägare som är desperata efter affärer blunda.
-=-=-=-=-=-
Stefan T-Det enda som kommer att fungera om Thailand vill få tillbaka turisterna är att få saker tillbaka till det normala men för vaccinerade människor. FFS det är semester. Det är väldigt lite krångel som är acceptabelt och det finns många andra länder att välja på.
-=-=-=-==–=
Toni L - Åtminstone ett steg framåt i detta Thailands galenskapsspel. Det är helt otroligt hur de missar poängen med allt detta. Efter att vi vaccinerat två gånger kan du inte göra mer! Ta bort restriktioner och låt oss leva. Gör det redan!
=-=-==-=-
Matt M-Vi måste lära oss att leva med coronaförkylningen/influensa. Det är allt. Varje år är det influensa.
=–=-==-=
Arild H-No som fungerade inte där heller
- = - = - = - = -
Dan R-Nej, eftersom lokalägarna och deras personal inte kommer att ha disciplinen eller viljan att upprätthålla reglerna.
-=-=-=-=-=-
Redaktörens anteckning: Vi hade över ett dussin snabba "Nej"-svar, vilket visar att de allra flesta av våra läsare tror att den här planen aldrig skulle fungera i Pattaya.

Det var allt för den här veckan, som vanligt kommer vi att ha en annan Reader Talkback-fråga i början av veckan. Tack som alltid för din insikt, den hjälper oss att kommunicera med lokala myndigheter och skapa redaktioner och åsikter. Om du inte fick chansen att ringa in mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com eller skriv dina tankar i kommentarerna nedan!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/