British Council, i samarbete med MHESI, har initierat förbindelser mellan thailändska och brittiska högre utbildningssektorer, i syfte att driva fram 7 thailändska universitet till världens topprankningar

 

British Council i Thailand, med ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation, har initierat "TH-UK World-class University Consortium", som matchar 15 program från sju thailändska universitet med de bästa brittiska universiteten inom olika akademiska områden.

Som svar på ministeriets mål "Reinventing University" förväntas konsortiet leda internationellt samarbete mellan högre utbildningssektorer i de två länderna, samt stödja thailändska universitets resa mot excellens inom undervisning, forskning och innovation förmåga som nyckelfaktorer för att uppnå högre ranking. Thailändska studenter i deltagande program kommer också att dra nytta av en internationell lärandeupplevelse och förbättra sina färdigheter i forskning, presentation och internationellt nätverkande.

 

Assoc. Prof. Pasit Lorterapong, biträdande ständig sekreterare, ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation stater ”Thailands politik och strategi för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation (2023 – 2027), kommer att fokusera på 4 strategiska områden, 1) Att stärka ekonomin genom konkurrenskraft och självförsörjning, 2) höja hållbar social välfärd och miljöer, 3) Utveckla frontlinjevetenskap, forskning och innovation och 4) Utveckla arbetskraft, högre utbildning och forskningsinstitut som drivkrafter för ekonomisk tillväxt. Som ett resultat kommer både den offentliga och privata sektorn, tillsammans med universitet och regeringar, att spela en viktig roll för att driva landet mot en starkare ekonomi.”

"Som svar har ministern för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation drivit fram programmet "Reinventing University" och uppmuntrat thailändska högre utbildningsinstitutioner att reformera sin verksamhet och anpassa läroplanen för att möta den nuvarande situationen. Indikatorer för de tre strategiska fokusgrupperna har upprättats för att mäta universitetens prestationer i enlighet med det återuppfinnande schemat, och regeringens ambition att lyfta thailändska universitet till de globala topp 100 inom de kommande tio åren. Thai-UK University Consortium i världsklass kommer att stödja regeringens strategi för nyuppfinnande av universitet, vilket gör det möjligt för thailändska högre utbildningsinstitut att bygga internationella samarbeten inom både akademiska och forskningsområden genom att samarbeta med brittiska universitet och forskningsinstitut för att utbyta kunskap och skapa en mer internationellt ansluten högre utbildningssystem och uppnå världsklassstatus†, Assoc. Prof. Pasit fortsätter.

Helga Stellmacher, direktör, British Council i Thailand stater, "Eftersom universitet och högskolor är avgörande för social och ekonomisk tillväxt har British Council lanserat programmet "Going Global Partnerships" för att koppla samman universitet, högskolor och utbildningspolitiker i Storbritannien och runt om i världen, och erbjuda internationella möjligheter att bygga relationer, dela god praxis och få tillgång till bidragsfinansiering för samarbetspartnerskap. För att stödja Thailands ambition att återuppfinna universitet för att bli globalt konkurrenskraftiga och internationellt erkända, har British Council tillsammans med ministeriet för högre utbildning, vetenskap, forskning och innovation lanserat Thai-UK World-class University Consortium. Konsortiet är utformat som ett partnerskapsfaciliteringsprogram för att öka engagemang och strategiskt samarbete mellan thailändska och brittiska universitet och stödja det thailändska universitetets resa mot excellens inom undervisning, forskning och innovationsförmåga. Vi har valt ut 15 avdelningar från sju thailändska universitet med olika behov eftersom de strävar efter att bli ett av världens 100 bästa universitet och uppnå konsortiets strategiska mål.

Dessa 15 medlemmar inkluderar medicinprogrammet från Chiang Mai University; Arkitektur, Kemiteknik, Livsvetenskap, Geografi, Utvecklingsstudier och 2 Medicinprogram från Chulalongkorn University; Skogsprogrammet från Kasetsart University; Life Science-programmet från King Mongkuts tekniska universitet Thonburi; Life Science, Medicine and Development Studies program från Mahidol universitet; Arkitekturprogram från Naresuan universitet; och Utvecklingsstudier program från Thammasat University.

Analysen, gjord av 15 deltagande program vid sju universitet, visar att de redan har ett starkt inhemskt rykte, starka stödsystem och forskningskapacitet. De betydande utmaningarna för att inleda internationellt samarbete är dock bristen på engelska kunskaper och en sammanhängande övergripande strategi. Samtidigt anser de flesta av deltagarna Storbritannien som en ledare på både avdelnings- och institutionsnivå. Konsortiet kan därför spela en viktig roll för att knyta samman högskolesektorerna i de två länderna och skapa möjligheter för internationellt samarbete, inklusive förbättrade forskningsfaciliteter, gemensamma forsknings- och partnerskapsmöjligheter, och utbytesprogram för studenter. Thailändska studenter som deltar i dessa program kommer att dra nytta av en internationell lärandeupplevelse, förbättring av sina forsknings- och presentationsfärdigheter, samt nätverksmöjligheter med internationella studenter.

"För nästa steg är British Council nu värd för aktiviteter och tillhandahåller plattformar för att koppla samman de sju thailändska universiteten med de bästa brittiska universiteten inom olika akademiska områden, inklusive University of Cambridge, University College London och University of Edinburgh. British Council kommer också att tillhandahålla finansieringsmöjligheter på upp till £65,000 3,000,000 eller cirka XNUMX XNUMX XNUMX THB för att genomföra aktiviteterna under det första året av konsortiets program. Vi förväntar oss att detta kommande internationella samarbete med brittiska partners kommer att bidra till att förbättra kvaliteten på programmen och därför rankningen av thailändska universitet i framtiden, vilket är huvudmålet för ministeriets projekt "Reinventing University". Fru Helga lagt till.

För att ta reda på mer om Thai-UK World Class University Consortium-projektet, besök vår webbplats på www.britishcouncil.or.th eller "British Council Thailand" Facebook-sida.

Följande var ett pressmeddelande. Deras tankar och åsikter är deras egna. Det publicerades på TPN media med fullt tillstånd.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/