PR: Thailand tar bort karantänen för vaccinerade besökare från lågriskländer från november

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet. Deras uttalanden är helt deras egna.

I den inledande fasen kommer Thailand att tillåta fullt vaccinerade resenärer från minst 10 lågriskländer, inklusive Kina, Tyskland, Singapore, Storbritannien och USA. Listan utökas från 1 december och utökas ytterligare till en mycket omfattande lista från 1 januari.

Enligt planen kommer fullt vaccinerade utländska besökare från de godkända länderna att behöva visa att de är covid-fria vid sin resa med ett RT-PCR-test som genomförts innan de lämnar sitt hemland, och göra ett test i Thailand, varefter de kommer att vara fria att röra sig i Thailand på samma sätt som alla thailändska medborgare kan göra, sa premiärministern.

Besökare från länder som inte finns med på listan kommer naturligtvis fortfarande att vara mycket välkomna, men med karantän och andra krav.

Dessutom sa premiärministern att konsumtion av alkoholhaltiga drycker på restauranger, liksom driften av nöjesställen under lämpliga hälsoförebyggande åtgärder, skulle tillåtas från den 1 december. (TPN-media noterar att detta språk skiljer sig något från andra språk, vilket tycktes antyda att det skulle "övervägas" senast den 1 december)

Nedan är premiärministerns fullständiga tal.

Thailands premiärministers nationella adress

"THAILAND KOMMER VÄLKOMNA KARANTÄNFRIA BESÖKARE"

Måndag 11 oktober 2021

Mina medborgare, bröder och systrar:

Under de senaste ett och ett halvt åren har vi levt med några av de största fredstida utmaningarna som vårt land någonsin har ställts inför i sin historia, orsakade av covid-19-pandemin, och en som inte lämnat någon oberörd och inget land i världen oskadd.

Det har också varit en av de mest smärtsamma upplevelserna i mitt liv: att fatta beslut som balanserar räddning av liv med räddning av försörjning – ett val som inte alltid är tydligt åtskilt, och där vi kan rädda liv, men begå dessa liv till den outhärdliga smärtan att försöka överleva med liten eller ingen inkomst; eller där vi kan rädda försörjning men förpliktar ens familj, vänner och grannar att förlora liv och förlusten av deras familjeförsörjare.

När jag stod inför detta fruktansvärda val var det mitt beslut att vi inte kunde tillåta en långsam, avvaktande strategi för att konfrontera pandemin och låta den ta livet av så många av våra landsmän och kvinnor, som vi till slut såg hända i så många andra länder.

Som ett resultat agerade jag beslutsamt på råd från många av våra enastående folkhälsoexperter för att göra vårt land till ett av de första i världen att gå snabbt med låsningar och strikta regler.

Med samarbete från alla samhällssektorer, och med alla som går ihop för att möta denna kris tillsammans, har vi varit bland de mest framgångsrika länderna i världen när det gäller att rädda liv.

Men det har kommit till mycket stora uppoffringar av förlorade försörjningsmöjligheter, förlorade besparingar och förstörda företag – vad vi alla har gett upp så att våra mödrar, fäder, systrar, bröder, barn, vänner och grannar kan leva för idag.

Hotet om en storskalig, dödlig spridning av viruset i Thailand minskar nu, även om risken för återuppkomst alltid finns där, och även om det fortfarande finns allvarliga begränsningar för vår kapacitet på sjukhus och vår medicinska personal.

Det är dags för oss att förbereda oss för att möta coronaviruset och leva med det som med andra endemiska infektioner och sjukdomar, precis som vi har lärt oss att leva med andra sjukdomar med behandlingar och vaccinationer.

Idag skulle jag vilja tillkännage det första lilla men viktiga steget i att beslutsamt inleda processen med att försöka återställa våra försörjningsmöjligheter.

Under de senaste veckorna har några av Thailands viktigaste turistkällor börjat lätta på sina reserestriktioner för sina medborgare – länder som Storbritannien, som nu tillåter bekväma resor till vårt land, såväl som länder som Singapore och Australien som har börjat underlätta reserestriktioner för sina medborgare som besöker andra länder.

Med denna utveckling måste vi agera snabbt men ändå försiktigt, och inte missa möjligheten att locka några av resenärerna vid årsskiftet och nyårshelgen under de närmaste månaderna att stödja de många miljoner människor som tjänar sitt uppehälle på vår turism , rese- och underhållningssektorer samt många andra relaterade sektorer.

Jag har därför instruerat CCSA och folkhälsoministeriet att inom denna vecka snarast överväga att från och med den 1 november tillåta internationella besökare att komma in i Thailand utan krav på karantän om de är helt vaccinerade och anländer med flyg från låg- riskländer.

Allt som besökare behöver göra är att visa att de är covid-fria vid sin resa med ett RT-PCR-test som utförts innan de lämnar sitt hemland, och göra ett test i Thailand, varefter de kommer att vara fria att flytta runt Thailand på samma sätt som alla thailändska medborgare kan göra.

Initialt vi börjar med minst 10 länder på vår lågrisklista, ingen karantän, inklusive Storbritannien, Singapore, Tyskland, Kina och Amerikas förenta stater, och utöka den listan till den 1 december, och senast den 1 januari flytta till en mycket omfattande lista.

Besökare från länder som inte finns med på listan kommer naturligtvis fortfarande att vara mycket välkomna, men med karantän och andra krav.

Senast den 1 december, vi kommer också att överväga att tillåta konsumtion av alkoholhaltiga drycker på restauranger samt drift av nöjesställen under lämpliga hälsoföreskrifter att stödja vitaliseringen av turism- och fritidssektorerna, särskilt när vi närmar oss nyårsperioden.

Jag vet att detta beslut kommer med vissa risker. Det är nästan säkert att vi kommer att se en tillfällig ökning av allvarliga fall när vi lättar på dessa restriktioner. Vi måste följa situationen mycket noggrant och se hur vi ska kunna hålla tillbaka och leva med den situationen eftersom jag tror inte att de många miljoner som är beroende av inkomsterna från rese-, fritids- och nöjessektorn har råd med det förödande slaget av en andra förlorad nyårssemesterperiod.

Men om vi under de kommande månaderna ser en oväntad uppkomst av en mycket farlig ny variant av viruset, så måste vi naturligtvis också agera därefter och proportionerligt när vi ser hotet. Vi vet att detta virus har överraskat världen flera gånger, och vi måste vara redo att göra det igen.

I mitten av juni i år hade jag satt upp ett 120-dagars mål för karantänfritt inträde i Thailand och att påskynda våra vaccinationer.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt att erkänna de extraordinära prestationerna för våra folkhälsoarbetare, andra tjänstemän och alla medborgare för deras svar på min vädjan i juni.

  • Efter att vi antagit 120-dagarsmålet gjordes extraordinära ansträngningar för att öka vårt utbud av vacciner och konkurrera med många andra länder för att få leveranser. Och de var mycket framgångsrika. Våra vaccinleveranser tredubblades, från cirka 4 miljoner doser i maj till nästan 12 miljoner i juli... sedan till nästan 14 miljoner i augusti, och kommer nu att kosta över 20 miljoner i månaden fram till slutet av året, totalt över 170 miljoner doser , långt före de mål jag hade satt upp.
  • På samma sätt arbetade vår folkhälsopersonal outtröttligt för att påskynda vaccinationerna för att stödja vårt 120-dagarsmål, och allmänheten gav ett stort samarbete för att registrera sig för vaccinationer trots de olägenheter som kan ha orsakats av schemaläggning. Som ett resultat av detta steg våra dagliga vaccinationer, som kördes med cirka 80,000 700,000 doser om dagen i maj, omedelbart. En månad efter vår målsättning tredubblade vårt folkhälsoteam antalet skott som ges per dag, och de fortsatte att öka det antalet tills Thailand steg till att vara bland de tio snabbaste länderna i världen för att administrera skott! För närvarande har de ofta gett mer än XNUMX XNUMX skott om dagen, och ibland till och med över en miljon skott om dagen.

Strax efter mitt tal till nationen i mitten av juni som satte vårt mål för karantänfri inresa till Thailand inom 120 dagar, slogs världen av den mycket smittsamma Delta-varianten. Världsomspännande fall ökade och nådde en topp i augusti, precis som de gjorde i Thailand, och få trodde att det skulle vara möjligt att uppnå någon karantänfri inresa till Thailand i år.

Det faktum att vi kan börja karantänfritt inträde i november, och trots att många länder fortfarande försöker begränsa deltavariantinfektioner med restriktioner för sina medborgares resor, är en stor hyllning till enhetens syfte och beslutsamma svar på min vädjan från allmänheten hälso- och sjukvård, av många andra statliga departement, av den privata sektorn och av medborgarnas samarbete i alla frågor.

Vår nation har gjort en extraordinär bedrift under de senaste månaderna att vi alla kan vara mycket stolta över allas enorma bidrag till dessa prestationer. Dessa prestationer, tillsammans med den gradvisa uppmjukningen av andra länders reserestriktioner, gör det nu möjligt för oss att påbörja processen med karantänfritt inresa till Thailand.

Tack.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/