Phuket och Samui kommer officiellt att lätta på resebegränsningarna för fullt vaccinerade inhemska turister i mitten av oktober

Nationella -

Myndigheterna i Phuket och Samui har officiellt godkänt lättnaden av resebegränsningarna för helt vaccinerade inhemska turister att komma in på öarna, efter det kommande genomförandet av regeringens "Vi reser tillsammans" turistkampanj i mitten av oktober.

Det finns en liten skillnad vad gäller begränsningslättnaden i båda provinserna. För Phuket, helt vaccinerad INHEMSK besökare, både utländska och thailändska turister, välkomnas utan att behöva gå igenom ett Covid-19-test. För Samui får fullt vaccinerade turister komma in på ön utan att gå in i karantän. I Phuket kan ovaccinerade turister komma in men måste ha ett godkänt test genomfört under medicinsk/sjukhusövervakning.

Båda planerna skulle träda i kraft den 15 oktober i Samui respektive den 16:e i Phuket. De introduceras främst för att blandas med fas 3-registreringen av turismkampanjen "Vi reser tillsammans" som startar den 15 oktober.

Phukets guvernör Narong Woonciew tillade att myndigheterna också planerar att ta fram en plan för att effektivt kontrollera antalet inhemska infektioner samtidigt som inresan blir okomplicerad för inhemska turister.

"I grund och botten måste resultatet av vaccinations- och/eller covid-19-provtagningsresultat som gjordes innan inträdet presenteras för myndigheterna. Vår spårningsapplikation 'www.gophuget.com' måste också installeras och utvecklas kontinuerligt", sade Narong.

Dessutom sa Surat Thani-guvernör Witchawut Chinto till Associated Press att inkommande inhemska turister och återvändande måste visa sina vaccinationsuppgifter och ATK-negativa resultat som måste göras minst 7 dagar före ankomsten.

Guvernören sa: "Resenare måste också installera och registrera sin profil i "Samui Health Pass"-mobilapplikationen och presentera sin "Mor Chana" QR-kod innan de går in och använder några tjänster från anläggningar i området."

Enligt Koh Samui Disease Control Center officiella Facebook-sida måste turister vaccineras enligt en av följande beskrivningar:

– 2 skott med Sinovac/Sinopharm/Sputnik-vaccin
– Korsvaccination av Sinovac- och AstraZeneca-vacciner
– 2 bilder av AstraZeneca / Pfizer / Moderna
– Ett enda skott av Johnson & Johnson
– En individ som nyligen har återhämtat sig från Covid-19 inte mer än 90 dagar eller som har visat sig negativ för sjukdomen via RT-PCR eller Antigen Test Kit (ATK) inom 7 dagar.
– Beroende barn upp till 6 år som rest med sina föräldrar

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.