TOPP FYRA BEKRÄFTADE 2021 ASIATISKA MÄSTERSKAP I VOLLEYBALL FÖR HERR KLUBB I THAILAND

Nakhon Ratchasima, Thailand, 13 oktober 2021 – De efterlängtade semifinalerna är inställda för 2021 års Asian Club Volleyball Championship i Terminal 21 Hall på torsdag, med hemmafavoriterna Nakhon Ratchasima QminC VC som går mot Sirjan Foulad Iranian och Al-Arabi Sports Club utmanar Burevestnik Almaty att tävla om den högsta äran och den ensamma kajen för FIVB Herrklubbs världsmästerskap senare i år.

På tisdag, den sista dagen i poolen round-robin-förberedelserna av topflight-tävlingen, regerande och sexfaldiga vinnare av Thailand League Nakhon Ratchasima, 2012 asiatiska klubbmästare Al-Arabi Sports Club, Kazakstans Burevestnik Almaty och Irans Premier League-mästarna Sirjan Foulad Iranian drog alla sina glittrande vinster mot sina respektive rivaler och säkerställde att de var kvalificerade i gör-eller-dö-semifinalerna.

Burevestnik Almaty toppade Pool A med 10 poäng, med Nakhon Ratchasima och South Gas Club från Irak på andra och tredje plats med 8 respektive 7 poäng. De tidigare nämnda tre lagen hade liknande prestationer med tre vinster mot en förlust. Karza Sport Club från Kuwait och vinstlösa CEB Sports Club från Sri Lanka slutade 4:a och 5:a med 5 poäng respektive ingen poäng.

Sirjan Foulad Iranian dominerade Pool B med 12 poäng från fyra raka vinster, följt av Al-Arabi Sports Club med 9 poäng från 3 vinster mot en förlust. Thailands Diamond Food kom på tredje plats med 4 poäng från 2 vinster mot 2 förluster, medan AGMK i Uzbekistan och vinstlösa Rebisco Philippines slutade på 4:e och 5:e plats med 4 poäng respektive en poäng.

Alla deltagande lag gav all-out i sina sista försök att vinna sina sista matcher i poolspelen på tisdagen.

Den kraftfulla vänsterhandaren Amorntep Konhan slet metodiskt det lankesiska försvaret i sönder med sina exceptionella attacker när Nakhon Ratchasima svepte CEB Sports Club i bekväma raka set 25-21, 25-20, 25-13.

"Vi planerade att vinna den här matchen med 3-0 eller 3-1 för att garantera vår närvaro i semifinalen. Det lankesiska laget har utvecklats mycket den senaste tiden. Tack vare mina spelares beslutsamhet vann vi till slut dagens match. De har gjort ett bra jobb, säger Nakhon Ratchasimas huvudtränare Padejsuk Vannachote.

†Jag har analyserat de iranska stilarna och förberett mitt lag för att slåss med de högre och tuffare rivalerna och vi måste vara i vår toppform för att kunna spela dem. Jag tror att det kommer att bli en utmanande match för båda lagen, tillade han, angående det första mötet i semifinalen på torsdag.

Nakhon Ratchasimas kapten Wanchai Tabwises sa: "Vårt lag gjorde bra ifrån sig idag. I nästa match mot Sirjan Foulad Iranian måste vi vara i toppform eftersom de är så aggressiva offensivt och defensivt.”

Tidigare slog Burevestnik Almaty i form av Kazma Sports Club i övertygande raka set 25-17, 25-20, 25-22.

Veteranen Vitaliy Vorivodin gjorde matchhöga 15 poäng för den kazakiska sidan, medan Abdulrahman Almutawa topp gjorde 15 poäng för Kazma Sports Club.

Sergey Rezanov, en av Burevestnik Almatys nyckelspelare, sa efter matchen: "Vi visste hur viktig den här matchen är för oss. Jag är glad att vi vann och tog oss till semifinal. Vi förlorade med 2-3 mot South Gas Club, men vann alla andra matcher i raka set.â€

Samtidigt överlevde Sirjan Foulad Iranian Diamond Foods enorma rädsla för att vinna en actionfylld fyrsetare 25-19, 25-23, 23-25, 25-23. Shahrooz Homayonfarmanesh gjorde en laghög 19 poäng och lagkamraterna serbiska Aleksandar Blagojevic och Mahdi Jelveh lade till 17 respektive 12 poäng till lagets resultat. Kantapat Koonme gjorde bästa poäng med 25 poäng inklusive 21 attacker från 42 försök på thailändarnas förlorade insats.

I den här matchen gav Sirjan Foulad den iranske huvudtränaren Saeid Rezaei, säker på sitt lags semifinalplats, vila till den bästa spelaren Saber Kazemi och tillät fler chanser till bänkspelarna mot Diamond Food.

Sirjan Foulad Iranian gjorde rent svep i Pool B som väntat, medan Diamond Food, som inte tog sig till semifinal, är degraderad till klassificeringen för 5:e-8:e platser. Diamond Food, tredje plats i Pool B, kommer att ta sig an Pool A fjärde placerade Kazma Sports Club på torsdag.

Diamond Foods huvudtränare Somboon Nakpung sa: "Även om Sirjan använde sina bänkspelare är deras prestationer fortfarande fantastiska. Mina lagspelare hade sin bästa prestation, men Sirjan är så stark att slå. Jag tror att det är en värdefull erfarenhet för vårt lag att spela på den här nivån och jag är glad att vi kom så här långt för första gången i det asiatiska klubbmästerskapet.”

Diamond Food-kapten Kittikun Sri-utthawong sa: "Sirjan hade ett mycket stabilt spel och aggressiv i både attacker och block med färre fel. Jag tycker att mitt lag gjorde det bra och gav aldrig upp förrän på slutet. De fick mycket erfarenhet av att spela med ett tufft lag idag.â€

Sirjans huvudtränare Saeid Rezaei sa: "Semifinalmatchen är definitivt ett spel på liv och död, och vi kommer definitivt att gå emot motståndarna med all vår kraft."

Angående matchen mot Diamond Food sa han: †Det här spelet var ett bra tillfälle att använda de spelare som vi inte använde i de tidigare matcherna, så att de är på lämplig nivå av förberedelser och, om nödvändigt, hjälpa laget i de återstående två matcherna.â€

I den sista Pool B-matchen för dagen levde Al-Arabi Sports Club fortfarande upp till sina förväntningar efter en lysande 3-0 (25-12, 25-20, 25-12) vinst mot Uzbekistans AGMK.

Brasilianaren Felipe Bandero kom in med 16 poäng för Al-Arabi Sports Club, medan Bunyod Egamkulov ledde AGMK med 13 attacker och en fast blockering.

Al-Arabi SC från Qatar hade vunnit Asian Club-titeln 2012 i deras namn förutom att plocka silver 2010, 2015 och 2016 och brons 2007, 2009 och 2017, deras senaste framträdande i Vietnam, där de slog Kazakstan. s Altay i slutspelet på tredje plats.

Rebisco Philippine och CEB Sports Club, lag som slutar på femte platser i varje pool degraderas till 9:e-10:e klassificeringen och är inställda på att slåss på onsdag när återstående lag kommer att ha en vilodag, redo för återupptagandet av semifinalerna och 5:e-8:e slutspel dagen efter.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/