Berusad man ska ha satt eld på sitt eget hem och förstört grannens hus i Chonburi

Chonburi –

En berusad man ska ha bränt ner sitt eget hus den här veckan i Chonburi och i processen också förstört sina grannars hem, som han enligt uppgift hade haft en offentlig fejd med under en tid. Den misstänkte har förnekat anklagelserna och hävdar att hela händelsen var en olycka och har motbevisat att hans grannar misshandlat honom efter branden.

Brandmän underrättades om branden tidigt på måndagen den 11 oktoberth) på ett samhälle i Baan Maklua i Ang Sila sub-distrikt

Insatsstyrkor anlände till platsen för att hitta två hus som brann kraftigt. Det tog mer än en timme att få kontroll över branden. Båda husen låg nästan i spillror på grund av branden.

Byns huvudkvinna Mrs Tippawan Chaimee, 56, berättade för The Pattaya News team, "Den misstänkte, Mr. Supat Chansri, är en känd droganvändare och är alltid påverkad av droger och alkohol. Han har framfört många tidigare hot om att bränna ner byn och hotat grannar många gånger när han var berusad och hög på droger. Vi har tidigare rapporterat detta till polisen, men inga åtgärder vidtogs eftersom Supat bara hade gjort vad polisen trodde var tomgångshot när han var berusad. Tyvärr visade det sig inte vara fallet idag.”

Anothat Sakornrat, 44, som är ägaren till det andra hemmet som brann ner till följd av branden, berättade för TPN media: "Mitt hus ligger granne med Supats. Supat har hotat mig och min familj utan någon som helst anledning många gånger när han är berusad och hög. Vi lyckades undkomma lågorna men vårt hem förstördes. Vem tar ansvar för dessa handlingar?”

Mr Supat fördes till Sane Suk polisstation omedelbart efter branden. Supat ska ha berättat för polisen att han inte satte eld på sitt eget hus och hävdar att hela händelsen var en olycka och att anklagelserna från hans grannar är falska. Supat klagade också över att hans grannar enligt uppgift fysiskt attackerade honom efter branden och anklagade honom för skadan.

Sane Suk-polisen uppgav att de kommer att undersöka situationen fullt ut medan brandmän har finkammat vraket av båda hemmen denna vecka och letat efter bevis på potentiell mordbrand eller, om som Supat hävdar, om branden var en olycka. Den slutliga orsaken till branden var vid presstillfället inte fastställd.

 

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.