Japans regering donerar ytterligare 385,210 XNUMX doser AstraZeneca-vaccin till Thailand, och anländer i kväll

Nationellt –

Japans regering har donerat ytterligare 385,210 19 doser AstraZeneca-vaccin till Thailand för att hjälpa till att lindra spridningen av Covid-15 Coronaviruset, rapporterade den thailändska regeringen idag, den XNUMX oktober.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana berättade för Associated Press att Japans regering har tillkännagivit deras donation av 385,210 19 skott av AstraZenecas Covid-XNUMX-vacciner. Vaccinerna har skickats och kommer till Thailand sent i kväll.

Talesmannen uttalade: "General Prayut Chan-O'Cha, som Thailands premiärminister och försvarsminister, vill uttrycka sin tacksamhet till den japanska regeringen för att de kontinuerligt tillhandahåller hjälp till den thailändska regeringen för att lindra den pandemiska situationen för Covid. -19 Coronavirus."

"Tidigare har Japan levererat AstraZeneca-vacciner till Thailand fyra gånger, totalt 4 2,043,100 XNUMX doser, tillsammans med syrekoncentratorer och har också hjälpt till med vaccintransport." Tillade talesmannen.

Den thailändska regeringen kommer att grundligt och heltäckande allokera vaccinerna till folket i hela landet innan de kan återöppna landet för vaccinerade utländska turister samt stimulera ekonomiska aktiviteter och förbättra den inhemska situationen, avslutade Thanakorn.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.