Aquella Golf & Country Club driver framåt med utvecklingen för att förbereda sig för sin stora invigning

Phang Nga, 15 oktober 2021 – Aquella-projektet driver framåt med utvecklingen av Aquella Golf & Country Club för att förbereda den stora öppningen av mästerskapsbanan och minigolfen när Thailand planerar att öppna sina gränser från oktober. Prioriteten kvarstår att skapa den högsta hälso- och säkerhetsupplevelsen för gäster upp till SHA Plus-standarden.

Aquella Golf & Country Club, en par-72, 7000+ yards mästerskapsgolfbana med 18 hål som omger Andamanska kusten, är mittpunkten i Aquella-projektet som tar upp 1,075 XNUMX rai i Tai Muang-distriktet i Phang Nga-provinsen. Anläggningen förvaltas av Absolute Golf Services (AGS), som har satt som mål att bli en av de bästa banorna i Thailand och Asien.

Klubben har öppnat sina dörrar, vilket gör det möjligt för gäster att uppleva den oöverträffade banlayouten sedan augusti, och har fått anmärkningsvärd feedback från både lokala och utländska golfare. Medan banan byggdes på området tidigare känt som Tai Muang Golf Club, gjordes Aquella om helt och hållet och har fått sin egen unika identitet. Projektets utgångspunkt sträcker sig över 2 kilometer längs Phang Nga-kusten där lyxiga villor, bostadsrätter, strandresorter, en strandklubb och många fler anläggningar kommer att byggas inom en snar framtid.

Absolute Golf Services är en välkänd Bangkok-baserad golf- och fritidsförvaltnings- och konsultorganisation med över 11 års expertis i regionen. AGS valdes ut att leda Aquella Golf and Country Club i slutet av 2019 och dess huvudfokus har sedan dess varit att utveckla de spektakulära klubbhusfaciliteterna och mästerskapsgolfbanan med en oklanderlig layout och oöverträffade spelytor. Som fokus för resten av 2021 planerar AGS att slutföra etableringen av de omgivande träningsanläggningarna och en minigolfbana. Fitnesscentret och spaet är nu färdiga och kommer att vara öppna för service 2022, ytterligare utvecklingar kommer att omfatta simbassänger och många restauranger som kommer att färdigställas i takt med att översiktsplanen utvecklas.

Utan tvekan har Covid-19-pandemin tagit ett slag mot turistnäringen i Thailand, inklusive golfindustrin, på grund av bristen på inkommande turister. Detta skapade en utmanande situation för många golfbanor i Thailand där golfbranschen redan var mycket konkurrenskraftig. James Shippey, verkställande direktör för Absolute Golf Services, delade med sig av sin syn på att hantera golfbanor under sådana förhållanden,

”För att en golfbana ska ses och accepteras med hög anseende finns det många viktiga aspekter som måste levereras korrekt, förutom banans layout och skick. Lika viktigt som spelytorna är servicesidan av hela golfklubbupplevelsen, vilket kräver dedikerad och fokuserad ledning, tillsammans med dedikerade team. Medan pandemin fortfarande påverkar våra liv och golfbranschen i hög grad, bör klubbledningsteam fokusera på sina mest akuta operativa behov och leta efter nya och innovativa sätt att generera intäkter för att säkerställa lönsamhet för ägare och investerare. Kanske kan detta ha att göra med att förbättra och skapa oöverträffade kundupplevelser för att locka fler gäster och förbättra återkommande affärer. Jag tror att detta är något som många banor kämpar för att komma överens med, eftersom många bara fokuserar på lägre priser för att locka golfare, vilket utan tvekan tränger undan intäkter och försvagar branschen, även om det är goda nyheter för golfaren. Vi står inför verkligt utmanande tider oavsett vilken bransch du är i, det är därför vårt team är fast beslutna att ta steget upp till "tee" och hjälpa så många golfbanor som vi kan för att påskynda återhämtningen av företagen, när vi kommer ut från effekterna av pandemin”. AGS erbjuder även kostnadsfria konsultationer i upp till 30 dagar.

 

”När det gäller Aquella Golf & Country Club är höjdpunkten naturligtvis dess läge, som har utsikt över det vackra Andamansjön. När du spelar genom den vackra banan välkomnas du av vyer över bergen, stranden och havet. Det är en stor utmaning eftersom blåsiga förhållanden är vanliga längs kusten, medan fairways är ganska snäva och väl bevakade av strategiskt placerade bunkrar. Greenerna är ganska små, så det är där banledning kommer att vara avgörande för att göra bra poäng. När pandemisituationen förbättras hoppas vi att fler inhemska gäster och internationella turister kommer in. Aquella ligger idealiskt för alla golfare som vill uppleva något speciellt eftersom banan bara ligger 25-30 minuter från Phukets internationella flygplats”, sa James Shippey .

De avslappnade resebegränsningarna har tillkännagetts av den lokala regeringen för att tillåta gratis pendling mellan Phuket och Phang Nga för ett bekvämt besök på Aquella Golf & Country Club via Sarisin-bron. För alla golfare som är intresserade av att komma för att uppleva Andamans golfparadis, erbjuder klubben nu soft-öppningspriser för thailändska invånare från endast 1,650 1,750 Baht och turister från 18 99,000 Baht. Ovannämnda priser inkluderar en 18-håls greenfee, caddieavgift och golfbil utrustad med Visage GPS, tillsammans med en bricka med träningsbollar. Särskilda priser för early bird-medlemskap är tillgängliga från endast 25,000 175,000 baht per år och person och för barn under 31 år från 2021 076 baht per år och barn. Företagsmedlemskap börjar från 679 308 Baht per år. Dessa early-bird-priser är endast giltiga fram till XNUMX oktober XNUMX. För mer information och förfrågningar om medlemskapet, vänligen kontakta vårt medlemskontor på tel. XNUMX-XNUMX-XNUMX eller mejla oss på membership@aquellagolf.com.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/