Soi Dog Foundation ger mathjälp till djur i översvämningsdrabbade Ayutthaya och Sing Buri

Soi Dog Foundation har denna vecka tillhandahållit över 40 ton hund- och kattmat till över 3,000 XNUMX djur som drabbats av svåra översvämningar i de centrala thailändska provinserna Ayutthaya och Sing Buri. Maten delades ut till herrelösa djur och husdjur i fem distrikt: Bang Ban, Sena, Bang Pahan och Tha Ruea i Ayutthaya och In Buri i Sing Buri.

"Vi fick rapporter om att hundar och katter lidit som ett resultat av översvämningen och kom med en plan för att hjälpa, med första prioritet var de som svälter", förklarade Soi Dog Community Relations Manager Sakdapol Thongjan. "2,000 230 påsar hundmat och XNUMX påsar kattmat levererades till lokala tambonadministrativa organisationer (OrBorTor) i distrikt som drabbats av översvämningen. We förbereder för händelsen att det finns fler drabbade regioner och fortsätter att arbeta med relevanta lokala myndigheter.”

Soi Dogs personal var tvungen att paddla båtar för att nå några översvämningsoffer som har strandat på de övre våningarna i sina hus med liten eller ingen tillgång till mat för sina husdjur. Ett sådant offer i Sing Buri berättade för Soi Dog att hans familj hade fått överlevnadsförnödenheter från deras lokala OrBorTor men hade slut på mat till sina nio katter som var strandsatta bredvid dem i deras nedsänkta hus.

"Vi måste blanda konserverad fisk med ris varje måltid så att alla känner sig mätta", sa han. "Så jag är glad att Soi Dog såg mig. Det måste finnas andra i regionen som kämpar med sina husdjur och inte har någon mat.”

Chefsmunken Phra Khru Aobprachit Boonyarat, som tar hand om över 300 hundar och katter vid Ta Nod-templet i Ayutthaya, förklarade att donationer av sällskapsdjur redan var låga på grund av pandemin och att översvämningen har minskat dem ytterligare.

 "Utbrottet av Covid-19 har resulterat i en betydande minskning av donationer, och vi har stött på problem med att ta hand om våra hundar och katter sedan dess," förklarade han. "På översvämningen har vi nästan slut på mat här. Tack Soi Dog för att du gav en hjälpande hand i vår nödstund.” 

Soi Dog Foundation har hjälpt ett stort antal djur som fördrivits av översvämningar under åren, bland annat i Nakhon Si Thammarat förra året, i Ubon Ratchathani 2019 och i Bangkok mellan 2011 och 2012. Förutom att donera mat har stiftelsen även gett hjälp i form av sterilisering, vaccination och återförening av förlorade djur med sina ägare.

Med kvarvarande översvämningsvatten och ytterligare regnprognoser har stiftelsen lanserat en nödupprop och begär offentligt stöd för att säkerställa att de har resurserna att fortsätta ta hand om fördrivna djur.

 "Allt stöd, oavsett om det kommer från en individ eller en organisation, är mycket uppskattat i dessa osäkra tider. Dessa djur är en del av våra samhällen och de behöver oss nu mer än någonsin”, betonade Sakdapol.

För att anmäla en felplacerad hund eller katt i behov av mat, ring 076-681029 (måndag-fredag, 08:00-17:00) eller mejla ble@soidog.org. För att donera till Soi Dogs brådskande överklagandefond för att hjälpa tusentals djur som drabbats av översvämningar, besök gärna www.soidog.org/content/urgent-appeal/singburifloods

Det föregående var ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation. Deras uttalanden och åsikter är helt deras egna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/