Pattaya Music Festival tillkännagav officiellt att hållas från november till december

Pattaya –

Pattayas borgmästare har bekräftat att Pattayas musikfestival kommer att hållas från november till december, och säger att godkännande har getts "i princip" av relevanta myndigheter, även om vissa regler för evenemanget fortfarande håller på att utvecklas.

Detta kommer att vara det första evenemanget i Pattaya sedan april i år och det största evenemanget i Thailand sedan det datumet också, enligt stadens tjänstemän. Det förväntas dra tusentals inhemska turister från runt östra Thailand och speciellt Bangkok-området.

Den officiella presskonferensen hölls i går (15 oktoberth) vid terminal 21 ledd av Pattayas borgmästare Sonthaya Kunplome och tjänstemän från kontoret för Pattaya Tourism Authority.

Borgmästare Sonthaya uttalade vid presskonferensen, "Chonburi Disease Control Committee har godkänt att hålla festivalen, i samband med CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) policyer. De är dock oroade över att eventuellt ha strikta och stränga Covid-19-mätningar som att kontrollera vaccinationsintyg och/eller Covid-19-tester inom en kort tidsperiod för dem som planerar att delta på festivalen."

"De specifika reglerna för inresa diskuteras fortfarande och ingenting är slutgiltigt ännu, vi är medvetna om att även om vaccinationsfrekvensen är hög i Pattaya och klättrar varje vecka så har många människor ännu inte haft möjlighet att få en andra spruta av ett Covid-19-vaccin och som är en del av diskussionerna och tankeprocesserna. Vi använder förra årets framgångsrika musikfestivaler under Covid-19-åtgärder som baslinje, med eventuellt strängare regler på grund av den pågående pandemin. Pattaya Music Festival i år kommer att vara under stilen "New Normal". Borgmästaren uppgav.

”Budgeten för festivalen är cirka 30 miljoner baht. Festivalen kommer att hållas från och med den 5 novemberth till december 11e, 2021 på helger. Helgen den 19 och 26 november kommer att vara olika evenemang för Loy Krathong och vår fyrverkerifestival, men varannan helg kommer att vara musikfestivalen som är utformad för att ge inhemsk turism samt tillhandahålla underhållning för alla utländska turister som anländer vid denna tidpunkt period." Borgmästaren fortsatte.

"Den första veckan kommer att vara från den 5 novemberth till november 6th vid Pattaya Beach, North Pattaya scenen, Central Pattaya scenen och South Pattaya scenen. Några av våra stora artister denna helg kommer att vara Carabao, Urboy TJ och Polycat.”

"Den andra veckan kommer att vara den 12 novemberth till november 13th vid Jomtien Beach och på Koh Lan vid Nuan Beach. Det här blir första gången vi har en musikfestival på Koh Larn. The Toys kommer att vara en av de stora artisterna den här veckan, med många fler som fortfarande kommer att tillkännages.”

"Den tredje veckan kommer att vara den 3 decemberrd till december 4th vid Lan Poe Naklua Public Park. F Hero och Twopee Southside, populära thailändska rapartister, kommer att ha huvudrollen den här veckan.”

"Den fjärde veckan kommer att vara den 10 decemberth till december 11th på Central Pattaya Beach med Singto och Lipta redan meddelat.”

"Mer än 50 sångare och musikband kommer att uppträda varje helg på flera scener. Många artister kommer att tillkännages inom en snar framtid på sociala medier och genom lokala medier. Konserten kommer att vara gratis.” Borgmästaren sammanfattade.

Dessutom tillkännagav PR-kontoret i Pattaya förbudet mot att flyga drönare under Pattaya Music Festival med undantag för auktoriserad press och media.

Dessutom är matvagnsförsäljare inte tillåtna på festivalen. Den som bryter mot reglerna ska dömas till böter på upp till 2,000 XNUMX baht. TPN-media noterar att denna speciella regel inte var populär i thailändska medier som diskuterade festivalen och det är oklart om matförsäljare med "tält" kommer att tillåtas runt konsertområden som tidigare evenemang. Det fanns enligt uppgift oro över att tillåta mat och dryck vid evenemanget eftersom det skulle kräva att folk sänkte maskerna. Ett slutgiltigt beslut om denna regel väntade dock fortfarande. TPN-media har också fått höra av planeringstjänstemän att evenemanget kommer att vara ett "torrt" evenemang när det gäller alkohol, även om detta ännu inte har tillkännagetts officiellt.

TPN-media noterar också att tjänstemän inte kunde svara på om barer, underhållning och nattliv skulle tillåtas att öppna, som för närvarande har varit stängda sedan april i år, under festivalhelgerna, och säger att det är ett beslut för CCSA och inte deras eget .

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.