Pattaya-tjänstemän strävar efter att avsevärt minska antalet hemlösa i staden innan de "återöppnar" för en bredare turism

Pattaya –

Pattaya City-tjänstemän och chefen för Chonburi Center for the Destitute genomförde vad de kallade en "runda upp" av hemlösa och tiggare i Pattaya-området denna vecka när tjänstemän förbereder sig för den föreslagna "återöppningen" för utländska vaccinerade turister från lågriskländer från och med nästa månad. Dessutom är många evenemang planerade för varje helg i november och december som kommer att locka många inhemska turister, särskilt från Bangkok.

TPN-media noterar att den föreslagna återöppningen ännu inte är slutförd och helt officiell, men sannolikt kommer att ske under nästa vecka eller två.

Pattayas biträdande borgmästare Banlue Kunlavanich och chefen för Chonburi Center for the Destitute Raewadee Janatpremjit inspekterade och intervjuade hemlösa människor och tiggare i Pattaya-området flera dagar den senaste veckan, särskilt de i typiska turisttunga områden som Pattaya och Pattaya. Jomtien Beach.

Mr. Banlue berättade för The Pattaya News, "Vi erbjöd gratis tester för Covid-19 till hemlösa och några har gått med på att ta dem. Om de vill åka till sin hemstad i andra provinser hjälper vi dem att få en biljett eller om de inte har ett hem att åka tillbaka till kan de bo på Chonburi Center of the Destitute.â€

†Men vi kan inte tvinga någon att åka tillbaka till sin hemstad eller be dem stanna kvar på centret om de inte vill. Vi kan bara uppmuntra dem att gå genom att erbjuda olika incitament. Samtidigt vill vi inte ha ett stort antal hemlösa på stränder och större gator i staden eftersom det skadar bilden av Pattaya när turister återvänder. Vi vill hjälpa dessa människor att komma på fötter, få jobb och få hjälp.” avslutade Banlue.

Raewadee berättade för The Pattaya News team, "Vi har fortsatt att inspektera hemlösa människor och tiggare i Pattaya-området, särskilt under denna pandemi. Antalet har ökat, liksom klagomål från vissa människor, särskilt inhemska turister från Bangkok. Det är en svår situation eftersom många har förlorat sina jobb och försörjning och i vissa fall är vissa sektorer som underhållning och turismrelaterade jobb ännu inte helt öppna för människor att återgå till arbetet.â€

†Vi har bråttom att minska antalet hemlösa och tiggare i Pattaya innan återöppningen. Samtidigt gör vi detta på ett medkännande, omtänksamt sätt och inte låser in människor, bötfäller dem för pengar de inte har eller andra hårda tillsynstaktik. Om någon ser hemlösa eller tiggare i Pattaya som de tror behöver hjälp kan de ringa oss när som helst på vår 1300-jourlinje.” tillade Raewadee.

†I framtiden kommer vi att ha mobila enheter för att hjälpa dessa människor. Vi hjälper till att skicka hem dem eller få jobb åt dem. Många är inte thailändska och är migrantarbetare som förlorat sina jobb på grund av Covid-19 och inte kan återvända hem på grund av stängda gränser eller brist på pengar. Vi arbetar på planer för att hjälpa dessa människor också.†avslutade Raewadee.

Tjänstemän var på gatorna flera dagar förra veckan, konstaterar TPN-media, intervjuade och pratade med hemlösa på stränder och turistområden, och försökte sitt bästa för att övertyga dem att gå med på assistans och rensa ut ur turistområdena innan planerade stora evenemang börjar i November och turister-inhemska och utländska-inbjuds tillbaka.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.