Lättheten för partiella nedstängningsåtgärder i Chonburi är inte tillräckligt för att hjälpa isaffärer, säger en framstående isfabriksoperatör

Pattaya –

Lättheten med nedstängningsåtgärder i Chonburi har inte nämnvärt stimulerat försäljning och inkomst, utan bara i huvudsak låtit isverksamheten gå i balans, sa en lokal isfabriksoperatör till reportrar idag, den 17 oktober.

Boon-anan Pattanasin, en chef för ett dotterbolag till det framstående isföretaget Raja Group, gav den lokala pressen i Pattaya sin feedback efter att vissa aktiviteter och företag hade lättat på och de förkortade utegångsförbuden har implementerats i 23 provinser av de högsta och strikta provinserna. kontroll eller mörkröda zoner, inklusive Chonburi, sedan 1 oktober.

Han sa att det har skett en viss ökning av försäljningen för dricksvatten- och istillverkningsföretagare under fredagar, lördagar, söndagar och helgdagar, men att det fortfarande inte var mycket eftersom inte många butiker och anläggningar är öppna för att välkomna inhemska turister.

Vissa av dessa restauranger och anläggningar kommer också att vara stängda och beställer inte ingredienser och förnödenheter till sitt lager under vardagarna eftersom det inte finns några turister och antalet kunder fortfarande är oförutsägbart. Dessutom, den fortsatta stängningen av barer, nattliv och underhållning och förbudet mot alkohol på restauranger var en betydande hit även för isindustrins resultat, något Boon-anan konstaterade att många inte tänker på när de överväger issektorn.

Boon-anan sa till reportrar: "Vi har fortfarande beställningar på en daglig basis men lokala butiker och restauranger skulle inte beställa för att hålla varor i lager under en lång tid. De är också rädda för att regeringen kan komma att utfärda ett brådskande tillkännagivande om att stänga sina företag när som helst och att de kan förlora en hel del kostnader om det inträffade.”

”Därför kunde den totala försäljningen av dricksvatten och is i företaget under vardagarna bara hjälpa oss att upprätthålla verksamheten. Mer inkomster skulle göras under helgerna när det var inhemska turister från Bangkok eller andra provinser på besök.”

Företagaren uppgav vidare att även om regeringen har föreslagit att "återöppna" landet i november, är antalet utländska besökare som skulle besöka Chonburi fortfarande oförutsägbart. Samtidigt som operatören öppnade landet uppmanade operatören också regeringen att stimulera thailändska turister, som att organisera aktiviteter och rabatter för att främja inhemsk turism.

Chefen tillade: "Tillkännagivandet om återöppning är verkligen goda nyheter för butiker, restauranger och andra företagare. Det kan dock ta lite tid att lösa saker på sina ställen och det kanske inte händer förrän efter januari 2022 eftersom det också skulle ta lite tid, åtminstone 15 dagar till 1 månad, för utländska turister som vill resa hit för att förbereda dokument , boka flyg och boende. Dessutom är det okänt när alla sektorer, särskilt underhållnings- och barsektorn, kommer att tillåtas att öppna igen, vilket är viktigt för isindustrin. En annan faktor är när utegångsförbudet kommer att hävas helt och restauranger kommer att tillåtas att servera hela natten igen, en annan bra faktor.”

"Men för tillfället har regeringen inte aviserat tydliga åtgärder för inkommande turister. Så företagare själva vill inte investera mycket pengar i att köpa och förbereda verksamheten i förväg eftersom de fortfarande inte är säkra på regeringens varma och kalla åtgärder.” avslutade Boon-anan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.