Slutet av den buddhistiska fastan närmar sig torsdagen den 21 oktober, 24-timmarsförbud mot alkoholförsäljning på ingång

Thailand -

Slutet på den buddhistiska fastan, även kallad "Awk Phansa" på thailändska, närmar sig torsdagen den 21 oktober.

Dagen medför traditionellt också ett 24-timmars totalt nationellt försäljningsförbud för alkohol, även om det ännu inte har tillkännages officiellt men det är nästan säkert att det kommer att hända. Även om barer och nöjesställen förblir stängda i hela landet på grund av Covid19 och endast ett fåtal sandlådeområden som Phuket kan sälja alkohol på restauranger, kommer detta även att sträcka sig till butiksförsäljning den 21:a.

Awk Phansa markerar varje år slutet på den tre månader långa buddhistiska fastan och slutet på regnperioden. Munkar skulle avsluta sina tre månader långa retreater och återvända till sina tempel och leva normala buddhistiska liv.

Den här dagen skulle thailändska buddhister traditionellt ta sig till templen för att göra förtjänster såväl som erbjudanden till munkarna. Dagen inkluderar också handlingen Pavarana som tillåter munkar att fatta beslut och söka förlåtelse för eventuella förseelser som begåtts under fastan.

Vissa konservativa buddhister skulle också fira genom att avstå från kött, rökning och dricka, vilket leder till det nationella förbudet att sälja alkoholhaltiga drycker i hela landet på varje buddhistisk helgdag.

Traditionellt kommer barer, nattklubbar och nöjesställen att beordras att stänga. Som nämnts har de dock varit stängda på grund av Covid-19 sedan april i år i hela landet. Restauranger, hotell, stormarknader etc. är alla förbjudna att sälja alkohol. Även om det inte strider mot lagen, avråds det från att dricka alkohol för att respektera slutet av fastan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.