Stor student vaccinationskampanj mot Covid-19 med Pfizer-vaccin fortsätter i Pattaya, skolor kommer troligen att börja öppna i november i Pattaya

Pattaya –

En stor vaccinationsdag för behöriga studenter i Pattaya startade i går (18 oktoberth) med 2,402 19 studenter vaccinerade mot Covid-XNUMX med Pfizer-vaccinet, enligt Pattayas borgmästare.

Vaccinationskampanjen ses som ett stort steg för att få elever i Pattaya tillbaka till personlig skolgång för första gången på nästan sju månader.

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplome sa till Pattaya News-teamet: "Vaccinationskampanjen igår var på Mueang Pattaya School 2 (Jaroenraj Uthit)."

"Det var 2,402 19 elever från tolv år till arton år från fem skolor i Pattaya som har vaccinerats för sin första dos av ett Covid-XNUMX-vaccin från Pfizer." Borgmästaren fortsatte.

"Dessa elever är från Mueang Pattaya 11 School med 1,433 1 elever, Mueang Pattaya 166 School med 2 elever, Mueang Pattaya 251 School med 3 elever, Mueang Pattaya 338 School med 4 elever och Mueang Pattaya 214 School med XNUMX elever." Borgmästaren förklarade.

"Det finns totalt 4,662 5,326 studenter som har registrerats för Pfizer-vaccinationer. Det totala antalet folkskoleelever i Pattaya City är XNUMX XNUMX elever.” Pattayas borgmästare tillade.

"Skolor i Pattaya planeras att börja öppna för personlig skolgång från början av november efter att majoriteten av de behöriga eleverna har fått sin andra dos av ett Covid-19-vaccin. Men elever som inte är i Pattaya-områdets skolor kommer också att vaccineras.” Borgmästaren uppgav.

Borgmästaren noterade dock att vaccinationskampanjen endast var för elever vars föräldrar hade samtyckt och gett tillstånd. Han uppgav att endast en liten minoritet av föräldrarna hade motsatt sig vaccinationskampanjen, men det fanns inget "mandat" för barn att vaccineras för att återvända till skolan. Borgmästaren betonade att alla elever skulle få återvända till lektionerna personligen inom en "när framtid" och att vaccination bara var en del av en övergripande plan för att säkert få igång skolorna igen.

De exakta detaljerna för skolplanen för Chonburi och Pattaya bör tillkännages inom de närmaste veckorna, avslutade borgmästaren, tillsammans med de andra försiktighetsåtgärder och åtgärder som måste vidtas för att få barnen tillbaka i klassen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.