Thailands meteorologiska avdelning varnar för möjliga översvämningar och isolerat kraftigt regn under de kommande 7 dagarna

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen har varnat för snabba översvämningar och översvämningar i södra Thailand och en ansamling av isolerade kraftiga regn i de flesta delar av landet under de kommande 7 dagarna, från den 18:e till den 24:e oktober.

I allmänhet täcker högtrycket från Kina det övre landet och Sydkinesiska havet, vilket resulterar i isolerade åskskurar under den 18:e – 22:e. Monsuntråget ligger tvärs över söder och öster medan de sydostliga vindarna råder över Andamansjön, södra och Thailandsbukten, vilket gör att åskskurar kvarstår i områdena.

Under den 23:e – den 24:e kommer ytterligare en omgång av högtryck från Kina att sträcka sig till övre Thailand med åskskurar innan östlig vind kommer att råda i viken och södern, vilket orsakar konstant åskskurar och isolerade kraftiga regn i områdena.

I norra Thailand förutspås isolerade åskskurar från den 18:e till den 20:e oktober och den 24:e, medan isolerade till spridda åskskurar förutses från den 20:e till den 23:e med en lägsta temperatur på 20 °C och en maxtemperatur på 34 °C.

I nordöstra Thailand väntas enstaka till spridda åskskurar från den 18:e till den 22:e oktober och enstaka åskskurar förutses under den 23:e – 24:e med en lägsta temperatur på 19 °C och en maxtemperatur på 32 °C.

I den centrala delen inklusive Bangkok och dess närhet förväntas isolerade åskskurar också från den 19 till den 20 och den 24, medan isolerade till spridda åskskurar sannolikt kommer att förekomma från den 21 till den 23 med en lägsta temperatur på 20°C och en maximal temperatur på 34°C.

I östra Thailand, inklusive Chonburi och Pattaya, väntas isolerade till spridda åskskurar under 18-20 oktober medan spridda åskskurar förutses efteråt fram till den 24:e. Vågorna spås bli ca 1 meter och 1-2 meter i åskskurar.

I södra provinser väntas spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn under hela perioden. Vågorna spås bli cirka 1 meter och 1 – 2 meter i åskskurar.

Avdelningen varnade också människor i de riskfyllda områdena i söder att akta sig för kraftigt regn och dess ansamling som kan orsaka översvämningar och översvämningar. Människor i överlandet bör ta hand om sin hälsa på grund av det varierande vädret.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.