Thailands regering undersöker påstådda rapporter om miljontals använda medicinska handskar som exporterats till USA, säger vice premiärminister

Bangkok -

Den thailändska regeringen utreder på allvar ett rapporterat fall av miljontals begagnade nitrilhandskar som enligt uppgift skickades från Thailand till USA, uppgav vice premiärminister idag, den 25 oktober.

Jurin Laksanawisit, vice premiärminister och handelsminister avslöjade för pressen efter regeringsmötet idag den 25 oktober ang. en nyligen genomförd undersökningsrapport från CNN om tiotals miljoner använda medicinska handskar importerade till USA som kunde ha drivits från Thailand.

Enligt CNN-rapporterna finns det många lager i Thailand och i utkanten av Bangkok som fortfarande är i drift och är inblandade i smuggling idag. De packar upp miljontals undermåliga handskar för export till USA och länder runt om i världen mitt i en global brist.

FOTO: Thaipost

Vice premiärministern sa att på grund av den höga efterfrågan på medicinska handskar under Covid-19-pandemin runt om i världen, samlade grupper av thailändska och migrerande arbetare enligt uppgift in begagnade handskar från vårdcentraler och försökte få handskarna att se nya ut innan de exporterade dem till många länder.

En utredning pågår för närvarande i samarbete med Food and Drug Administration (FDA), uppgav Jurin. Regeringen kommer att lämna mer information om utredningen så snart som möjligt.

TPN Media noterade att de thailändska myndigheterna hade plundrat och konfiskerat miljontals obehöriga och/eller använda medicinska nitrilhandskar från lokala grupper av migrantarbetare i många områden över hela Thailand, inklusive Chonburi, sedan starten av Covid-19-pandemin 2020. Många av dem troddes säljas inhemskt och exporteras internationellt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.