Grattis till Ann Scott-Kemmis för att hon korades till Miss Universe Thailand 2021

Nationella -

Thai-australiensiska Anchilee "Ann" Scott-Kemmis kröntes till Miss Universe Thailand 2021 under den sista tävlingen i skönhetstävlingen på Nong Nooch Pattaya International Convention and Exhibition Centre igår kväll, den 24 oktober.

Den 22-åriga modellen kommer att representera Thailand i det kommande 70:e Miss Universe i Israel i december. De två tvåorna är Tharina Botes respektive Nanthiya Suwansawaeng.

Ann, som växte upp i Bangkok och avslutade sin grundexamen vid University of Sydney, arbetar som en kurvmodell som alltid har höjt den sociala medvetenheten om acceptans och uppskattning av alla kroppstyper i Thailand genom sina sociala medier.

Tävlingsdrottningen avslöjade tidigare vändpunkten som fick henne att ansöka till tävlingen och sa att hon upplevde vågor av kritiker och negativa kommentarer på sociala medier angående hennes utseende, och sa att hon var "snygg men tjock" sedan hon först återvände till Thailand.

"I Australien har ingen någonsin påpekat att de kurviga kvinnornas kroppar inte är bra eller vackra. Men när jag kom tillbaka till Thailand hör jag ofta olika förolämpande och negativa ord...Dessa ordstäv gjorde mig känslosam och jag gjorde uppror mot deras kritik och sa till mig själv, "Nej, jag är vacker på mitt sätt." Och det här blev en vändpunkt som fick mig att bestämma mig för att delta i Miss Universe Thailand 2021, säger hon.

Ann fick också höga betyg i sociala medier för sina kommentarer vid tävlingen om klimatförändringar, där hon sa att hon ville klargöra att det enligt henne inte fanns några "neutrala" ställningstaganden om klimatförändringar och någon som "sitter på stängslet" stod på motståndarens sida mot att åtgärda klimatförändringarna och förbättra miljön. 

TPN-media noterar att TikTok och andra thailändska sociala medieplattformar nästan omedelbart översvämmades med positiva videor av vinnaren, särskilt när det gäller hennes kommentarer att "alla är vackra" och att omfamna olika kroppstyper, storlekar och former.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.