Thailand vecka i granskning: Mer officiella detaljer om Thailand återöppning avslöjade, privatköpta Moderna kommer nästa månad, och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, 18 till 24 oktober, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

FOTO: Manager Online

1. Thailand kommer att gå in i vintersäsongen i slutet av oktober, enligt Thai Meteorological Department

Vintern kommer! Enligt Meteorologiska avdelningen skulle de kallare luftmassorna som skulle råda för att täcka övre Thailand orsaka en lägre temperatur eller kallare väder i övre Thailand. Människor, särskilt de som bor i norra och nordöstra delen av landet, skulle känna det blåsiga och kyliga vädret från och med denna vecka. En thailändsk berömd marinbiolog förutspådde dock att vintersituationen i Thailand i år kanske inte blir så kall och lång som förväntat.

Thailand kommer att gå in i vintersäsongen i slutet av oktober, enligt Thai Meteorological Department

2. Många officiella detaljer om Thailands "återöppning" i november för lågriskvaccinerade utländska turister publicerades över natten

Detta är förmodligen det mest efterlängtade ämnet för både thailändare och utlänningar förra veckan. Kort sagt, Thailand har nu godkänt karantänfritt inträde från 1 november för fullt vaccinerade turister från Covid-19 från 46 länder att besöka Thailand och de måste ha varit i sina hemgodkända länder i 21 dagar eller mer med några nödvändiga dokument vid ankomsten. Fullvaccinerade resenärer som inte är från de 46 länderna är välkomna men måste genomgå en 7-nätters obligatorisk vistelse i 17 "Blue Zone eller Sandbox"-zoner och testa negativt för Covid-19 innan de kan besöka andra delar av Thailand. Fullständig information finns i artikeln nedan.

Många officiella detaljer om Thailands "återöppning" i november för lågriskvaccinerade utländska turister publicerade över natten

3. 560,000 19 doser av Modernas Covid-5-vaccin kommer till Thailand nästa månad, beräknat senast den XNUMX november

Zuellig Pharma bekräftade att det första partiet med 560,000 19 doser av Moderna Covid-1.9-vacciner är planerade att levereras i Thailand den första veckan i november och att ytterligare 6.8 miljoner doser av XNUMX miljoner doser av de köpta mRNA-vaccinerna kommer att anlända i Thailand i slutet av detta år. Eftersom vaccinleveransen har skjutits upp en månad från den första som ursprungligen planerades i oktober, är många thailändare, särskilt de som redan har bokat hos privata sjukhus i hela landet, fortfarande osäkra på tillkännagivandet när det gäller om vaccinet kommer att anlända precis i tid som distributören hävdar.

560,000 19 doser av Modernas Covid-5-vaccin kommer till Thailand nästa månad, beräknat senast den XNUMX november

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.