Seriell kvinnlig tjuv arresterad efter att ha stulit mat från många närbutiker i Chonburi

Chonburi –

En påstådd kvinnlig serietjuv har gripits medan hon påstås ha stulit mat från en närbutik i Mueang Chonburi-distriktet.

Mueang Chonburi-polisen underrättades om en "medborgargripande" av tjuven från en anställd i en närbutik i Nong Ree-distriktet.

Polisen anlände till butiken för att hitta den misstänkte, Ms Wathinee Somprasert, 30, hade redan fångats av personal innan polisen kom och greps. Hon fördes till Mueang Chonburis polisstation.

FOTO: Wisarn Sangjaroen / Toppnyheter

En anställd i närbutiken, Phontipa Poekam, 33, sa till polisen: "Den misstänkte fångades av en CCTV-kamera när hon lade föremål från en hylla i sin väska."

”Hon hade stulit från butiken två gånger den här veckan. Vi kollade CCTV-bilder medan hon var i butiken. Hon hittades när hon stal fläsk, grönsaker, bröd och snacks. Vi ringde polisen och fångade henne.â€

Polisen sa att de har fått många rapporter från närliggande närbutiker om att samma misstänkte hade stulit från dem med CCTV-material under de senaste veckorna och trodde att den misstänkte var en serietjuv. De uppgav att de skulle intervjua kvinnan på stationen för att avgöra om några åtal skulle väckas eller om kvinnan möjligen hade en psykisk sjukdom eller var hemlös och behövde hjälp.

Polisen i Mueang Chonburi noterade att många tempel och välgörenhetsorganisationer drivs i Chonburi-området för de behövande och enligt dem fanns det ingen ursäkt för att stjäla från lokala företag och butiker.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.