"Thailand Pass"-systemet kommer att lanseras när landet öppnar igen i november, mer detaljer förklaras

FOTO: Manager Online

Nationella -

Thailands utrikesministerium kommer officiellt att lansera programmet "Thailand Pass" i november för inkommande vaccinerade utlänningar att registrera sina resehandlingar innan de anländer till Thailand.

Kort sagt, Thailand Pass-systemet är ett webbaserat system som utformats för att göra dokumentationsprocessen för resenärer som reser in i Thailand mer effektiv och bekväm än den tidigare Certificate of Entry (CoE)-applikationen.

Thailand Pass krävs för alla resenärer, både thailändska eller utlänningar, inklusive de som är (1.) fullt vaccinerade från de 46 "lågrisk"-listan, (2.) helt vaccinerade enligt Sandbox-programmet (alla länder), och (3.) icke-vaccinerad enligt obligatoriskt karantänsprogram.

FOTO: Thaiembassy.com

De nödvändiga dokumenten för att få Thailand QR-kod och ange landet är följande:

  • pass
  • Vaccinationsintyg
  • Covid-19 sjukförsäkringsintyg
  • Bekräftad ASQ-hotellbokning eller Bekräftad SHA+-hotellbokning
  • Kopia av thailändskt visum (vid behov)

Anmälan kan göras från den 1 november kl. 9. vidare via tp.consular.go.th. (Vissa rapporter har sagt att detta kan försenas av en dagredaktör) Det rekommenderas att resenärer registrerar sig minst 7 dagar före sitt resedatum eftersom handläggningstiden för ansökan skulle ta cirka 3 till 5 dagar beroende på thailändare Ambassad eller konsulat där ansökan har lämnats in.

De som redan har beviljats ​​med CoE kan komma in i kungariket under nya inresebestämmelser som finns på hemsidan coethailand.mfa.go.th.

FOTO: INN News

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana uttalade till pressen att premiärminister Prayut Chan-O'Chas regering nu är redo att välkomna utlänningar från november och framåt under strikta resekrav, och förväntar sig att generera mer än 30 miljarder baht som cirkulerar i den inhemska ekonomin och ökar BNP till 1-1.5 procents tillväxt i slutet av detta år.

Fullständig information om Thailand Pass-systemet, krav, processer, etc. finns på den officiella webbplatsen: Thaiembassy.com.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.