Bangkoks guvernör tackar nej till entreprenörers rop om att förlänga drickstiden till 11:00, för att underlätta barer och nattliv

Bangkok -

Bangkoks guvernör Aswin Kwanmuang har tackat nej till Thai Alcohol Beverage Business Associations förslag att förlänga de legitima drickstiderna på SHA+-restaurangerna från 9:00. till 11:00. när landet öppnar igen.

Guvernören avslöjade för pressen idag, den 1 november, att det är omöjligt, enligt honom, att förlänga timmarna för nu och processen måste göras gradvis och försiktigt tills situationen är löst och folkhälsotjänstemän kan bedöma resultaten av varje lättnader av restriktioner.

Han sa: "Vi kommer att titta på den övergripande bedömningen när det gäller alkohol- och underhållningsindustrin varannan vecka. Om drickstimmarna påverkar smittsituationen på något sätt måste vi ta fram en ny plan. Men om det inte finns någon ökning av infektioner och företagsägare och kunder samarbetar kan en omvärdering av timmarna anses behövas till 2 timme, 1 timmar eller möjligen 2 timmar.”

När man tillfrågas om vad man ska göra om alkoholhaltiga drycker har beställts och inte är färdiga före 9. landshövdingen uppgav att kunderna kunde antingen ”1. drick upp det eller 2. häll ut det."

Idag markerade den första dagen för återkomsten av alkoholförsäljning för att äta i (SHA+) restauranger. Lokala medier har kartlagt situationen i en av de mest populära turistdestinationerna i Bangkok, Khaosan Road. Men den övergripande atmosfären är fortfarande lugn med endast ett fåtal utländska turister.

Chitchai Saenwong, handledaren för The One-restaurangen i Khaosan-området, avslöjade att restaurangen har följt regeringens åtgärder för att förhindra sjukdomsinfektioner och har blivit SHA+ godkänd för att sälja alkohol i november.

På frågan om synpunkter på drickstiden senast 9. i Bangkok sa han att de begränsade öppettiderna kan påverka kundernas beslut om att äta middag och beställa drycker, så timmarna borde vara minst 00:11.

Entreprenören sa till reportrar: "Normalt skulle kunder anlända till restaurangen runt 8:00, så att begränsa dryckerna till 9:00. är inte så effektivt. Men det kan möjligen vara bättre om tiden förlängdes till 11:00. så att kunderna kunde njuta av kvälls- och nattlivsatmosfären i Khaosan.”

Bangkoks guvernör har också i dag uttalat att barer, nöjesställen och nattliv kommer att förbli stängda för vidare utvärdering av risken för Covid-19, trots omfattande kritik från företagsägare. Han har också avvisat förslag om att tillåta alla restauranger att sälja alkohol och inte bara SHA-certifierade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.