Thailands premiärminister lovar att öka fokus på att lösa klimatförändringsfrågor i Thailand under COP26-konferensen, möter världsledare

Glasgow -

Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Cha lovade att öka fokus på att lösa klimatförändringsproblem i Thailand under COP26, FN:s ramkonvention om klimatförändringar mellan parterna, som hölls i Glasgow, Skottland igår, den 1 november.

Under sitt tal vid World Leaders Summit nämnde premiärministern att Thailand tidigare har satt NAMA (National Appropriate Mitigation Actions) under FN:s ramkonvention om klimatförändringar för att minska utsläppen av växthusgaser med minst 7 % till 2020. Thailand överträffade dock målet mer än två gånger före tidsramen.

Prayut sa också att Thailand var villigt att intensifiera sina mål för att uppnå koldioxidneutralitet till 2050 och nettonollutsläpp till 2065 om landet fick stöd och teknik med internationellt samarbete.

"Jag skulle vilja uttrycka Thailands beredskap att fullt ut öka nivån på att lösa klimatproblemet med alla medel för att nå internationella mål och standarder", sa han.

I slutet av mötet uppmanade premiärministern alla länder att ta hand om världen eftersom "vi alla inte har en 'andra chans'" när det gäller lösningarna på klimatförändringarna. "För att vi inte har en "andra värld" som är vårt hem som denna värld," tillade han.

Efter konferensen hälsade premiärministern också och hade ett kort samtal med världsledare, inklusive Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och USA:s president Joe Biden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.