2 kilometer lång väg som förbinder motorvägar till U-tapao flygplats planerad att minska trafiken, med start 2022

Chonburi –

Department of Highways planerar att bygga en två kilometer lång väg som förbinder två stora motorvägar och U-tapao flygplats för att förbättra trafiken, med start 2.

En budget på cirka 4.5 miljarder baht kommer att uppskattas för projektet som skulle ta cirka tre år av konstruktion, enligt avdelningens tjänstemän under mötet med Chonburi och Rayong myndigheter tidigare denna vecka, den 2 november.

Rutten kommer att börja från motorväg nr 7 vid tullportområdet i U-Tapao, förbi Artillery Regiment Marine Division, och ansluta till den nya infarten till U-Tapao flygplats, som ligger i korsningen av motorväg nr 3 (Sukhumvit) Väg). Ruttens totala sträcka är cirka 2 kilometer.

Vissa delar av vägarna är höjdplanerade. En loopramp är planerad för att minska den tunga trafiken från Sattahip-distriktet i Chon Buri hela vägen till flygplatsen i Rayong-provinsen.

Två på/av-rampkonstruktioner planeras också för att underlätta för dem som reser på motorväg nr 7 och nr 3 (Sukhumvit Road) från Sattahip-distriktet till U-Tapao tullporten och från tullporten till Rayong-provinsen.

Efter detta möte kommer Department of Highways att överväga all information och förslag från alla sektorer för att förbättra designdetaljerna och konstruktionsåtgärderna för att förhindra och minska miljöpåverkan så mycket som möjligt. Olika handlingsplaner kommer också att övervägas att inkluderas i den sammanfattande rapporten av projektet.

Enligt tjänstemännen kommer bygget att starta 2022 och förväntas öppna för service 2025.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.