Amatörstjärnor hoppas kunna efterlikna proffsen på 4:e Thailand Mixed på Black Mountain

Hua Hin, Thailand-

Unga amatörer kommer att försöka lära av proffsen när de slår sina tärningar i Bt3 miljoner Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf på Black Mountain Golf and Resort mellan 16-19 november i Hua Hin.

Tonårsunderbarnet Ratchanon Chantanananuwat och tre andra ungdomar – Eila Galitsky, Choncheewa Wongsarat och Prompot Songkrod kommer att tävla tillsammans med professionella stjärnor ledda av tidigare mästarna Arpichaya Yubol och Chapchai Nirat i det fjärde Thailand Mixed-evenemanget som kommer att arrangeras enligt strikta protokoll mot COVID-19.

14-åriga Ratchanon kommer att återvända till TrustGolf Tour på högvarv efter en serie topp 10-placeringar på All Thailand Golf Tour inklusive en tvåa i Singha Laguna Phuket i början av oktober.

"Jag deltog i det första och andra Thailand Mixed-evenemanget vilket var roligt. Det visade sig vara en utmaning för mig att kunna tävla mot de professionella manliga och kvinnliga spelarna samtidigt. Jag brukade spela i samma grupp med Atthaya Thikikul (tvåa i första och andra upplagan) och var imponerad av hennes körsträcka, säger Ratchanon som slutade oavgjort 32nd och 17th i första och andra Thailand Mixed respektive.

"Om Black Mountain är greenerna inte lätta. Om du träffar fel positioner eller missar fairways kommer du att förlora poäng”, tillade Ratchanon vars kortsiktiga mål är att äntligen vinna en titel i slutet av säsongen.

Elia, också 14, vann den bästa kvinnliga amatören i det tidigare Thailand Mixed-evenemanget som ägde rum på Lake View Resort and Golf Club i Cha-am. Hon sköt totalt 286 för delad 28:e plats tillsammans med Pannapa Polnamin.

"Jag var så exalterad över att spela i den tredje Thailand Mixed där jag lärde mig mycket av proffsen. Däremot har jag aldrig spelat på Black Mountain förut. Men jag brukade titta på direktsändning och insåg att det är en väldigt tuff bana, säger Elia från Chiang Mai-provinsen.

Däremot kommer tonåringen att behöva återhämta sig från en ryggskada hon fick under Thailand Amateur Open för två veckor sedan.

”Jag har fått rådet av en läkare att ta en veckas vila. Efter det ska jag återuppta min träning och fokusera på min kondition. Hittills i år har jag visat bra resultat och träffat mer under pars än jag gjorde förra året, säger Elia.

För Choncheewa och Prompat är de optimistiska att göra sin debut i den enda thailändska turneringen som ställer manliga och kvinnliga spelare mot varandra.

"Faktiskt sökte jag till den andra Thailand Mixed men jag kunde inte gå med på grund av COVID-19-situationen. I takt med att det blir bättre är jag glad över att kunna tävla igen. Jag försöker förbättra mina skott under 100 yards och jag hoppas få så mycket erfarenhet som möjligt från proffsen i det kommande Thailand Mixed, säger Chonticha, även han vid 14.

Prompat, 17 från Pathum Thani, hoppas kunna vända sin säsong på Black Mountain efter att ha varit långt ifrån imponerande i sina tidigare turneringar.

”Jag har tävlat i sex tävlingar i år och jag är fortfarande inte särskilt nöjd med min form. Jag jobbar på mitt korta spel och hoppas kunna ta mig till tillfället i den fjärde Thailand Mixed.”

Det fjärde Thailand Mixed-evenemanget kommer att äga rum på par 72 Black Mountain Golf Club som mäter 7,246 6,303 yards från herrarnas utslagsplatser och 36 60 yards från damernas. Efter 450,000 hål kommer de XNUMX bästa spelarna och de oavgjorda spelarna att fortsätta till helgens rundor medan vinnaren går därifrån med de lukrativa prispengarna på XNUMX XNUMX Bt.

Thailand Mixed arrangeras av TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknologi. Det stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Ministeriet för turism och sport, Bangkok Bank, B.Grimm Company, Bond Holdings, AISPLAY, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Center for Covid-19 Situation Administration och Black Mountain Golf and Resort Hua Hin.

Fans kan se livestreaming av tävlingen på AISPLAY APP, https://www.facebook.com/trustgolfclub, och på TrustGolf Youtube-kanal från kl. 9 och framåt under turneringsdagar.

--------------------------

Om TrustGolf

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har stöttat internationella turneringar inklusive "TrustGolf Women Scottish Open", en Ladies European Tour som samsanktionerats med LPGA Tour-evenemanget mellan 2021-2025. Ett stort antal världsledande golfare anmälde sig till evenemanget som bidrog till att främja en god image för Thailand. Dessutom fick thailändska kvinnliga spelare, under stöd av TrustGolf, möjligheten att tävla i det europeiska evenemanget.

TrustGolf stödjer även thailändska spelare på den globala scenen. Företaget skrev på med Thai No 1 Jazz Janewattananond, den nuvarande nr 1-spelaren på Asian Tour. Andra spelare som sponsras av TrustGolf inkluderar Prom Meesawat, Pavit Tangkamolprasert, Danthai Boonma, Wichanee Meechai, Kanphanitnan Muangkhumsakul och Prima Thammaraks.

Under 2021 kommer totalt fem Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-serien, en TrustGolf-turné, att hållas 2021 med prispengar på 17 miljoner Bt att vinna.

När det gäller amatör- och juniornivåer arrangerade TrustGolf TrustGolf Thailand Masters 2019, Pro-Am Championship Powered by TrustGolf och Thai Academy Golf Team Championship 2020.

Företaget skapar också Trust Golf Scholarship för att stödja unga spelare och ge möjlighet att tävla i Thailand Mixed som arrangeras av TrustGolf-evenemang 2021. Det organiserade också projekt och turneringar för unga golfare som TrustGolf-stipendiet, Golf to School och TrustGolf Amateur Qualifier 2021 som valde ut spelare att tävla i Women Amateur Asia Pacific-WAAP), IMG Academy Juniors World Florida Challenge.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/