Chonburis provinspolis varnar för att dricka alkohol på restauranger i Mueang Chonburi, Bangsaen och Chonburis landsbygd

Chonburi –

Chonburis provinspolis har varnat för strikt efterlevnad eftersom alkohol fortfarande inte är tillåtet att dricka på restauranger i Chonburi-området även om ett utegångsförbud över natten hade gått ut tidigare i veckan.

Pattaya, som ett "BLÅT" turistområde (Affärer, fritid, ultimat upplevelse) och höga vaccinationsfrekvenser har fått mycket uppmärksamhet, enligt Chonburi Police, i media men de ville påminna allmänheten om att förbudet mot alkohol på restauranger och stängning av nattliv och barer gällde hela landskapet. Chonburi-polisen höll ett möte i Pattaya tidigare idag som vi täckte här för att specifikt ta itu med Pattayas företagares oro kring förbudet, som har tusentals restauranger, barer och gästfrihetsställen.

Ett andra möte hade tidigare hållits på Mueang Chonburis polisstation. Med på mötet var polis och lokala restaurang- och hotelloperatörer.

Polischefen i Mueang Chonburi, överste Nitat Weanpradap, sa vid mötet: "Vi vill försäkra oss om att även om utegångsförbudet har upphört i Chonburi att det är kristallklart att alkohol fortfarande inte är tillåtet att dricka på restauranger någonstans i provinsen. Om vi ​​hittar någon som bryter mot lagen kommer vi att vidta rättsliga åtgärder, detta inkluderar kunder som borde vara medvetna om lagen efter många varningar. Chonburis guvernör kan också beordra att restaurangen ska stängas i upp till fem år.”

"Vi vill se till att restaurangoperatörer förstår regeln. I Mueang Chonburi är de inte i zonen med "öppna städer", och vaccinationsfrekvensen är inte lika hög som i andra områden. Pattaya är en "BLÅ" zon men inte ens de får sälja alkohol på restauranger eller öppna sin nattlivssektor för turister ännu. Vårt största bekymmer i resten av Chonburi är dock inte turistplatser utan platser som främst fokuserar på thailändska invånare. De måste fortfarande stänga vid den tid som lokala sjukdomskommittéer har föreskrivit (oftast 11:00) och 24-timmarsrestauranger är förbjudna.” Överste Nitat Weanpradap uppgav.

Mueang Chonburis administrativa chef, Praksit Sueksongkram, tillade: "Vi patrullerar också strikt i Sane Suk och Bangsaen-området eftersom många människor dricker alkohol inne på restauranger. Detta område har också flera barer och nöjesställen som försöker öppna för inhemska turister, vi fokuserar på att stänga av dessa och varna kunderna att de inte kommer att få ett pass och släppas som före Covid-19, de kommer också att arresteras för att ha brutit mot lag."

Nöjesställen, barer och liknande platser har varit stängda i Chonburi i ungefär sju månader, liksom laglig alkoholförsäljning på restauranger. Förbudet kommer från Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, i Bangkok som hävdar att reglerna hjälper till att stoppa spridningen av Covid-19 genom att begränsa sociala sammankomster.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.