Tre utbildningsinstitutioner i Thailand stängde tillfälligt efter misstänkt Covid-19-kluster och infektioner som hittats kort efter återöppning

FOTO: ทีมข่าว มุกดาหารนิวส์

Nationella -

Tre utbildningsinstitutioner i flera provinser beordrades stängda efter att ha hittats med misstänkta Covid-19-klusterinfektioner bland elever, lärare och skoltjänstemän.

I Lampang-provinsen stängdes Thoen Technology Vocational College i Thoen-distriktet i en månad efter att 10 elever rapporterats vara positiva för viruset.

Enligt proaktiva hälsoscreeningsresultat bekräftades en av 83 yrkesstudenter smittad via RT-PCR-testet den 29 oktober. Den första sjukdomsutredningen visade att studenten bodde på högskolans studenthem med ytterligare 13 studenter som ansågs tillhöra en högriskgrupp.

Alla av dem isolerades i en lokal karantän mellan 30 oktober och 3 november. RT-PCR-testet visade att ytterligare 9 fall hittades, vilket markerar totalt 10 infektioner hittills.

Fler lärare och tjänstemän är nu involverade i proaktiv hälsoundersökning. Samtidigt beordrades skolan stängd från 29 oktober till 28 november för en Bubble and Seal-strategi, vilket i praktiken kräver att alla studenter och personal stannar på campus under denna tidoch en storstädning.

FOTO: Thoen tekniska yrkeshögskolan

Samtidigt, i Prachinburi, stängdes Ban Bu Phram Arun Anusorn-skolan i Nadi-distriktet efter två dagar sedan återöppningen den 1 november eftersom en av skollärarna enligt uppgift ansågs tillhöra en högriskgrupp av möjliga Covid-19-infektioner.

Skolchefen Wirun Nakhampha sa till reportrar att stängningen var för att förhindra elever och skolpersonal från eventuella infektioner. Skolan kommer att öppnas igen efter att högriskläraren officiellt bevisats med negativa resultat. TPN-media noterar att hela skolan stängdes bara för att en lärare misstänktes för att ha deltagit i en fest, utan ett egentligt positivt test.

Ingen bildbeskrivning tillgänglig.
FOTO: ทีมข่าว มุกดาหารนิวส์

I Mukdahan isolerades tusentals skollärare och elever på Kham Soi Phitthaya Sarn School igår, den 4 november, efter att cirka 40-70 möjliga Covid-19-infektioner inofficiellt hittats bland elever och skolpersonal via ATK-metoden.

Alla fördes till lokala fältsjukhus för de officiella RT-PCR-testerna medan de återstående eleverna som ansågs vara i riskzonen isolerades på skolan och får inte lämna platsen förrän testresultaten avslöjas, efter Nikhom Kham Soi häradshövding.

Från och med i morse meddelade en Mukdahan PR-tjänsteman online att inga ytterligare infektioner hittades bland de karantänerade eleverna och skolans personal. Alla får lämna området.

Folkhälsoministeriet avslöjade också att den preliminära undersökningen med ATK-testet var positiv, men när alla studenter och personal granskades på nytt med RT-PCR på fältsjukhusen var alla negativa. TPN noterar att detta i klartext betyder att varje "positivt" ATK-test på skolan var felaktigt, enligt folkhälsoministeriet.

Dr. Chakrarat Pittayawonganon från Department of Disease Control sa till thailändsk press i morse den 5 november: "Ett falskt ATK-resultat kan inträffa. Alla ATK-positiva resultat måste omprövas med RT-PCR-testet igen."

”Skolan måste ha förebyggande åtgärder och god kommunikation med föräldrarna för att inte skapa sådan panik och oro bland allmänheten. Om det finns några infektioner behöver skolan inte vara helt stängd. Vissa lektioner kan fortfarande genomföras som vanligt. Den här incidenten är en lärorik erfarenhet för alla inblandade att vi inte ska få panik om ett test är positivt via ATK och stänga hela skolor eller tvinga stora delar av människor att isoleras tills ett verifierat positivt RT-PCR-test har bekräftats.” Dr. Chakrarat avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.