23 papperslösa Myanmar-migranter som påstås ha övergivits av sina guider i Thailand efter att tre dött, fyra skadade i bilolycka

Kamphaeng Phet –

Tre migranter från Myanmar hittades döda och fyra var i kritiskt tillstånd efter att ha blivit övergivna i en skog av sin guide efter att ha tagit sig in olagligt i landet nära Mueang Kamphaeng Phet-distriktet igår, den 6 november.

Poliser från Mueang Kamphaeng Phet-polisen anlände till platsen på lördagen efter en rapport från lokala invånare, som säger att en grupp migrantarbetare hade övergivits av sin guide och att några av dem enligt uppgift redan var döda.

En av Myanmar-migranterna berättade för tjänstemännen att det fanns 23 migranter totalt. Alla gick med på att betala cirka 7,000 23,000-19 XNUMX baht vardera till en mäklare som lyckades hjälpa dem att korsa gränsen mellan Thailand och Myanmar för att försöka hitta arbete någon annanstans i Thailand. TPN-media noterar att eftersom Thailand har lättat på restriktionerna för Covid-XNUMX och öppnat igen för utländska vaccinerade turister utan strikt karantän att detta har lockat många papperslösa migrantarbetare från närliggande länder som söker arbete.

Gruppen av migranter, ledda av en guide, ska ha tagit en pickup från Mae Sot-distriktet i Tak-provinsen innan de råkade ut för en allvarlig trafikolycka där fordonet enligt uppgift hade vält nerför, vilket orsakade skador och dödsfall. När de tillfrågades om den exakta platsen kunde migranterna inte identifiera var olyckan inträffade, enligt thailändska tjänstemän. Deras thailändska chaufför/guide skadades dock inte.

En annan pickup, kallad av guiden, kom sedan för att hämta dem innan de lämnade dem i en skog, enligt deras uttalande. Chauffören sa åt gruppen att vänta i skogen medan han skulle gå och ringa efter ambulans men ingen av dem dök upp när lokala bybor rapporterade till tjänstemännen.

Den första undersökningen visade att alla var papperslösa migrantarbetare som försöker ta sig över gränsen till kungariket. Tre personer avled, varav en man och två kvinnor och fyra personer skadades, två män och två kvinnor.

Polisens generalmajor Phiphat Chummaneekun, befälhavare för Muang Kamphaeng Phet-polisen, sa att de återstående 20 migranterna skulle föras till ett lokalt sjukhus för en hälsokontroll och Covid-19-test medan den avlidne skickades för obduktion.

Under tiden fortsatte polisen sin utredning med Tak provinspolis för att kontrollera den rapporterade dödsolyckan i deras område eftersom inga olyckor rapporterades i Kamphaeng Phet. Generalmajor Phiphat Chummaneekun uppgav att polisen också jagade efter de påstådda guiderna som brottsbekämpande myndigheter trodde kunde ha fått panik efter olyckan och flytt, och övergav de sjuka och skadade migrantarbetarna. Guiderna tros vara thailändska medborgare, men namnen eller identiteten på de inblandade är fortfarande okända och poliser arbetar med migranterna för att försöka fastställa vem som var inblandad.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.